5 flavors: Πέντε γεύσεις-έκπληξη απο τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ιλίου

Η επιχείρησή μας ιδρύθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2016 και αποτελείται από 27 μαθητές-στελέχη, παράγει 100% χειροποίητα και παραδοσιακά προϊόντα που απευθύνονται σε ανθρώπους από όλες τις ηλικίες. Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε κλασσικές συνταγές κυρίως σε νέους, να μάθουν την ελληνική παράδοση με έναν ριζοσπαστικό τρόπο, ο οποίος ονομάζεται 5 flavors. Εμείς αναμειγνύουμε το «παραδοσιακό» με το «μοντέρνο» κάνοντας τα προϊόντα πιο σύγχρονα, αλλά και ταυτόχρονα πιο ελκυστικά.
archive

Η 5 flavors είναι η μαθητική «Eικονική Eπιχείρηση»του 5ου Γυμνασίου Ιλίου, βασισμένη στην ιδέα του παγκόσμιου μαθητικού προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Η επιχείρησή μας ιδρύθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2016 και αποτελείται από 27 μαθητές-στελέχη και παράγει 100% χειροποίητα και παραδοσιακά προϊόντα που απευθύνονται σε ανθρώπους από όλες τις ηλικίες. Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε κλασσικές συνταγές κυρίως σε νέους, να μάθουν την ελληνική παράδοση με έναν ριζοσπαστικό τρόπο, ο οποίος ονομάζεται 5 flavors. Εμείς αναμειγνύουμε το «παραδοσιακό» με το «μοντέρνο» κάνοντας τα προϊόντα πιο σύγχρονα, αλλά και ταυτόχρονα πιο ελκυστικά.

Άλλωστε αυτό αποτυπώνεται και στην νέα μας μαρμελάδα ακτινίδιο-μπανάνα-μήλο. Το 5 στην ονομασία μας είναι πολύ σημαντικό. Συμβολίζει πρώτα απ' όλα το όνομα του σχολείου μας: 5ο Γυμνάσιο Ιλίου. Ακόμα σημαίνει τον αριθμό των προϊόντων μας:

•Τουρσί

•Πάστα ελιάς

•Λικέρ

•Λιμοντσέλο

•Μαρμελάδες

Η εταιρεία μας παράγει τα προϊόντα της στις καλύτερες συνθήκες υγιεινής (προετοιμασία, αποστείρωση, κτλ), ενώ χρησιμοποιεί μόνο αγνά και βιολογικά υλικά. Στα προϊόντα μας επιπλέον δεν χρησιμοποιούνται καθόλου συντηρητικά.

Όλοι προσπαθήσαμε να εργαστούμε συλλογικά, παρά τον σαφή καταμερισμό εργασιών, όπως αυτός αποτυπώνεται στο παρακάτω οργανόγραμμα. Ιδρύσαμε την επιχείρηση 5 flavors και ως μέτοχοι συνεισφέραμε όλοι με το ποσό των 10 Ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Στη συνέχεια χωρίσαμε τις αρμοδιότητές μας και ανέλαβε ο καθένας τα καθήκοντά του. Ο καθένας εργαζόταν αξιότιμα με τους υπόλοιπους και έστελνε γραπτή αναφορά κάθε μήνα στον Γενικό Διευθυντή, Σιατούνη Αντώνη. Δώσαμε μεγάλη προτεραιότητα στην ασφάλεια των εργαζομένων και των καταναλωτών μας, μεγιστοποιώντας τα υγειονομικά μας μέτρα. Ακόμα δημιουργήσαμε στενές σχέσεις με ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής μας και με άλλες εταιρείες, που έγιναν χορηγοί μας, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας της προσπάθειάς μας.

Παράγουμε τα εξής προϊόντα:

•Λικέρ Ρόδι

•Λιμοντσέλο της Ζέτας

•Τουρσί με Ανάμεικτα Λαχανικά

•Πάστα Ελιάς

•Μαρμελάδα Πορτοκάλι

•Μαρμελάδα Ακτινίδιο-Μήλο-Μπανάνα

Η εταιρεία 5 flavors είναι μία πλήρως καινοτόμος επιχείρηση. Πιο συγκεκριμένα, η νέα μας μαρμελάδα Ακτινίδιο-Μήλο-Μπανάνα είναι ένα καινοτόμο προϊόν. Μία τέτοια πρωτοποριακή γεύση προέκυψε από την ανάμειξη παραδοσιακών συνταγών και γι΄αυτό τον λόγο δεν θα βρείτε παρόμοια μαρμελάδα πουθενά σε κανένα super-market. Είναι προσιτή σε τιμή και δεν περιέχει (όπως και όλα τα άλλα προϊόντα μας) καθόλου συντηρητικά. Θα αρέσει τόσο σε νέους όσο και στους μεγάλους, ενώ θα φέρει ξανά τους νέους πιο κοντά στην ελληνική παράδοση.

Τελειώνοντας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους καθηγητές μας οι οποίοι μας ενέπνευσαν, μας καθοδήγησαν και χωρίς την βοήθειά τους, δεν θα μπορούσαμε να ανακαλύψουμε τους όμορφους δρόμους της επιχειρηματικότητας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν αξίζει στον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Σταύρο Μπαλοδήμα και στους καθηγητές μας κ. Παππά Γεωργία και κ. Σιαπάνη Ανδρέα, οι οποίοι μας ενημέρωσαν, μας έδειξαν το δρόμο για τη νεανική επιχειρηματικότητα και υπήρξαν για εμάς οδηγοί, μέντορες, αλλά και φίλοι. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον γραφίστα κ. Στέφανο Παντελή που αφιλοκερδώς ψηφιοποίησε ότι σχεδιάσαμε σε χαρτί, καθώς φυσικά και τους χορηγούς μας, οι οποίοι μας βοήθησαν αφάνταστα ώστε να υλοποίησουμε την προσπάθειά μας. Οι χορηγοί μας είναι:

•Η εταιρία γυάλινων μπουκαλιών και βάζων Euroglass

•Η μεταφορική εταιρία Econt Express

•Το διαφημιστικό γραφείο Graphisma Creative

•Η εταιρία εμπωματισμού Pressas

•Το Ι.Ι.Ε.Κ. Ευρωπρόοοδος

Η παρουσία μας στην 11η Εμπορική Έκθεση Μαθητικής Καινοτοίας και Επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ/JA Greece στις 10 Φεβρουαρίου του 2017 στο Τhe Mall Athens, στο Μαρούσι, (στον 1ο όροφο στο περίπτερο 24), είχε μεγάλη επιτυχία. Πήγαμε εξαιρετικά στις πωλήσεις των προϊοντων μας και δώσαμε πολλές συνεντεύξεις στην τηλεόραση και σε άλλους δημοσιογράφους.

Για την ιστορία, οι μαθητές που συμμετέχουν στην επιχείρηση είναι:

Βαλέργας Νικόλαος, Γάκος Αλέξανδρος, Γδοντάκη Δέσποινα, Γεράρδου Αγγελική, Γριτσώνη Γεωργία, ΔιαμαντόπουλοςΑναστάσιος, Κανταρέλης Γιώργος, Καραδήμα Παρασκευή, Καραλάκη Μαρία, ΚολοφωτιάςΠαναγιώτης, ΚουμεντάκουΑργυρώ, Κύρου Ειρήνη, Κωνσταντιδέλλη Παναγιώτα, Λιναρίτης Άγγελος, Μάντζαρης Κωνσταντίνος, Μαστροπέρρου Ζωή, ΜέξαςΣπύρος, ΜπασδέκηςΔημήτρης, Μπεσσής Παναγιώτης, Μωραΐτης Αναστάσιος, Περιστεράκη Μαρία, Πέτρου Θωμαΐς,Πισσαδάκη Καίτη, Σιατούνης Αντώνης, Φοάση Μαρία, Φράγκος Γιάννης, Ψυλλάκης Γιάννης.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να ενημερωθείτε για τα προϊόντα μας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: fiveflavors.wixsite.com/5flavors

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Οι συντάκτες,

•Διευθύντρια ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Φοάση Μαρία

•Διευθυντής ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ: Βαλέργας Νίκος

•Διευθυντής MARKETING: Ψυλλάκης Γιάννης

Δείτε στιγιμότυπα απο τις συναρπαστικές εμπειρίες που ζήσαμε καθώς στήναμε την επιχείρησή μας:

Δημοφιλή