Πρώτη ύλη μας είναι κυρίως πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, αξιοποιούμε όμως και άλλα υλικά όπως ύφασμα , χαρτοπετσέτες κουμπιά, σχοινί. Τα πλαστικά μπουκάλια μεταμορφώνονται από την ομάδα παραγωγής μας σε χρηστικά αντικείμενα όπως μολυβοθήκες, θήκες κινητών, κηροπήγια, μικρές γλάστρες και φαράσια ενώ τα γυάλινα διακοσμούνται και μετατρέπονται σε ανθοδοχεία, μπουκάλια για λάδι και ξύδι , σε φιάλες που περιμένουν να στολίσουν το μπαράκι ή το τραπέζι σας προσφέροντας νερό, κάποιο ποτό ή χυμό.
archive

Η επιχείρηση Green Team, ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2015 από μία ομάδα μαθητών της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Καρέα που επέλεξαν να παρακολουθήσουν το μάθημα «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» και να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα "Εικονική Eπιχείρηση" του ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece) .

Οι προτεινόμενες ιδέες για το προϊόν που επρόκειτο να παραχθεί ήταν αρκετές ,αλλά καταλήξαμε στη δημιουργία μιας επιχείρησης που να ανήκει στον τομέα της μεταποίησης και να έχει σαν αντικείμενο την παραγωγή αντικειμένων από ανακυκλωμένα υλικά.Η απόφασή μας στηρίχτηκε τόσο στη μελέτη των δυνατών και αδύνατων σημείων του προϊόντος και στις ευκαιρίες και απειλές που συναντάμε στην αγορά (SWOT ανάλυση), όσο και στην επιθυμία μας να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος, με τη δημιουργία μιας «πράσινης» επιχείρησης.

Το λογότυπο της επιχείρησης που σχεδιάστηκε στον πίνακα της τάξης

Αμέσως μετά τη λήψη της απόφασης και αφού όλα τα μέλη της ομάδας δήλωσαν ανάλογα με τις ικανότητες που διαθέτουν και τα ενδιαφέροντα τους σε ποιο τομέα και πόστο ήθελαν να απασχοληθούν, καταρτίσαμε το οργανόγραμμα με τη σύμφωνη γνώμη όλων. Μετά από την πώληση των μετοχών και την σύνταξη του καταστατικού και του επιχειρηματικού σχεδίου, συγκεντρώθηκαν τα πρώτα υλικά και ξεκινήσαμε.

Πρώτη ύλη μας είναι κυρίως πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, αξιοποιούμε όμως και άλλα υλικά όπως ύφασμα, χαρτοπετσέτες κουμπιά, σχοινί. Τα πλαστικά μπουκάλια μεταμορφώνονται από την ομάδα παραγωγής μας σε χρηστικά αντικείμενα όπως μολυβοθήκες, θήκες κινητών, κηροπήγια, μικρές γλάστρες και φαράσια ενώ τα γυάλινα διακοσμούνται και μετατρέπονται σε ανθοδοχεία, μπουκάλια για λάδι και ξύδι, σε φιάλες που περιμένουν να στολίσουν το μπαράκι ή το τραπέζι σας προσφέροντας νερό, κάποιο ποτό ή χυμό.

Τα προϊόντα της "Green Team"

Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στην παραγωγή καθώς δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία, δεν είχαμε όλοι δεξιότητες στην κατασκευή αντικειμένων ούτε στη χρήση των εργαλείων. Ξεπεράστηκαν όμως με την βοήθεια της συνεργασίας που υπήρξε μεταξύ μας, με την εθελόντρια-σύμβουλο μας κυρία Τέτα Σαράντη απο την ασφαλιστική εταιρεία MET LIFE , η οποία ενθαρρύνει και βοηθάει σημαντικά στην προετοιμασία μας για τη συμμετοχή στην εμπορική έκθεση και την υπεύθυνη καθηγήτρια για το πρόγραμμα κυρία Έφη Τζιώτου, η οποία μας εξήγησε τι είναι το επιχειρείν, μας πρότεινε εναλλακτικές λύσεις και μας βοήθησε στην κατάστρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Η εμπειρία μας από το πρόγραμμα είναι εξαιρετική. Μας βοήθησε να καταλάβουμε καλύτερα όσα θεωρητικά διδαχτήκαμε στο μάθημα για το στήσιμο και τη λειτουργία της επιχείρησης σε όλη τη διάρκεια της ζωής της . Συνεργαστήκαμε, δημιουργήσαμε, ανακαλύψαμε δεξιότητες που δε γνωρίζαμε ότι είχαμε, απογοητευτήκαμε κάποιες φορές, χαρήκαμε και τονώθηκε η αυτοπεποίθησή μας κάθε φορά που πετυχαίναμε κάποιο από τους στόχους μας, δεθήκαμε σαν ομάδα.

Τα παιδιά που σχεδίασαν το λογότυπο της επιχείρησης

Πιστεύουμε ότι με την κατάλληλη προώθηση των προϊόντων μας, η οποία θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας, με διαφημιστικά φυλλάδια και αφίσες η επιχείρησή μας θα πετύχει τους στόχους της. Στην επιχείρησή μας απασχολούνται 20 άτομα. Πρόεδρος είναι η Ευγενία Αποστολόγιαννη, Διευθυντής παραγωγής ο Δημήτρης Υφαντής, Διευθύντρια Οικονομικών η Ελένη Τσόλκα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού η Τατιάνα Οικονομοπούλου, Διευθυντής Μάρκετινγκ ο Βλάσιος Μαγγίδης και Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων η Κυριακή Μπούγια. Τα υπόλοιπα 14 άτομα στελεχώνουν τα τμήματα της επιχείρησης. Η επιχείρησή μας απευθύνεται σε νέους ανθρώπους και σε όσους νιώθουν νέοι. Τα προϊόντα μας είναι χαμηλού κόστους, υψηλής αισθητικής, ιδανικά δώρα για τον εαυτό σας ή όσους αγαπάτε.

Με σύνθημα: Think out of the bottle σας καλούμε να επισκεφθείτε την εμπορική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί 1/4/16 στο Τhe Mall Αthens στο Μαρούσι για να γνωρίσετε τα προϊόντα μας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας : http://green-team3.webnode.gr ή να επικοινωνήσετε μαζί μας όλο το εικοσιτετράωρο στο e mail : tzefi63@freemail.gr και θα σας απαντήσουμε άμεσα.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία

Η ομάδα Green Team

Δημοφιλή