LART: Πρωτοποριακή ιδέα καλλιτεχνικού τουρισμού από μαθήτριες Λυκείου

Σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας στην Ελλάδα; Είσαστε μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, επαγγελματίες, ακόμη και ερασιτέχνες στο χώρο των τεχνών; Έχετε κάνει κράτηση εισιτηρίων και οι αποσκευές σας είναι έτοιμες; Ήρθε η ώρα να ζήσετε (Live), να γνωρίσετε (Learn) και να αγαπήσετε (Love) την Ελλάδα, μέσα από τις συναρπαστικές καλλιτεχνικές - δημιουργικές εμπειρίες και αισθητικές συγκινήσεις που σας προσφέρει απλόχερα η LART.
archive

Σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας στην Ελλάδα; Είσαστε μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, επαγγελματίες, ακόμη και ερασιτέχνες στο χώρο των τεχνών; Έχετε κάνει κράτηση εισιτηρίων και οι αποσκευές σας είναι έτοιμες; Ήρθε η ώρα να ζήσετε (Live), να γνωρίσετε (Learn) και να αγαπήσετε (Love) την Ελλάδα, μέσα από τις συναρπαστικές καλλιτεχνικές - δημιουργικές εμπειρίες και αισθητικές συγκινήσεις που σας προσφέρει απλόχερα η LART.

Live as a Greek Artist!

Η LART με την υποστήριξη των cultural & creative συνεργατών της σας προσφέρει τις πιο καινοτόμες και εναλλακτικές μορφές δημιουργικού τουρισμού ("creative tourism"). Σας προωθεί τις πιο συναρπαστικές δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως σεμινάρια και workshops, που αφορούν τις τέχνες, τη χειροτεχνία, την ιστορία, τη φιλοσοφία και τη γλώσσα, για να ζήσετε δημιουργικά σαν Καλλιτέχνες στον τόπο διαμονής σας.

Love the art inside you!

Η LART αποσκοπεί στο να μυηθείτε στον πολιτισμό και τις τέχνες της Ελλάδας, να γνωρίσετε τους τόπους της, τους ανθρώπους της, τον τρόπο ζωή τους, να αλληλεπιδράσετε καλλιτεχνικά μαζί τους, να αναπτύξετε νέες καλλιτεχνικές δεξιότητες, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου τουριστικού προϊόντος (creative product), του οποίου βασικοί παράγοντες είναι η φαντασία και η δημιουργικότητα.

Love the artistic side of Greece!

Αναζητήστε τον προορισμό επιλογής σας, επιλέξτε τις πιο συναρπαστικές καλλιτεχνικές και δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ο τόπος σάς προσφέρει, και κάντε κράτηση με εύκολο τρόπο στην πιο διαδραστική και δυναμική ιστοσελίδα μας www.lart-greece.com. Φημιζόμαστε για την άμεση και φιλική εξυπηρέτησή μας!

Let us introduce you to our team

Η ομάδα της LART είναι εδώ για σας. Γνωρίστε μας! Είμαστε επτά μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα που σπουδάζουμε τις τέχνες του χορού, των εικαστικών και του θεάτρου. Αφόρμηση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής ιδέας μας ήταν η αγάπη και το πάθος μας για τις τέχνες και η επιθυμία μας να αποδείξουμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δώσει κανείς αξία στις δημιουργικές - καλλιτεχνικές εμπειρίες και να βγει κερδισμένος από αυτό.

Ο δικός μας τρόπος συνδυάζει την τέχνη με τα ταξίδια. Αντιλαμβανόμαστε τα ταξίδια ως ευκαιρίες για δράση, μάθηση, βίωση εκπαιδευτικών εμπειριών, προσωπική έκφραση και ολοκλήρωση. Οραματιζόμαστε να δημιουργήσουμε την πλέον ανταγωνιστική εκπαιδευτική πύλη, που θα εξασφαλίζει για τους επισκέπτες/τουρίστες της Ελλάδας την πιο συναρπαστική γκάμα cultural & creative δραστηριοτήτων, υποστηρίζοντας τον ελληνικό πολιτισμό, τις ελληνικές τέχνες, την καλλιτεχνική εκπαίδευση, τους cultural & creative τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της με κάθε τρόπο, καθιστώντας τη LART ηγέτη στον τομέα του νεανικού Δημιουργικού Τουρισμού.

Για την υλοποίηση της επιχειρηματικής ιδέας μοιράσαμε ρόλους και προχωρήσαμε στο συντονισμό των δραστηριοτήτων μας, αφού προηγουμένως καθορίσαμε τις αναγκαίες θέσεις εργασίας που χρειάζεται η επιχείρησή μας για την αποτελεσματική λειτουργία της. Οι ρόλοι κατανεμήθηκαν σύμφωνα με τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά μας. Η Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Σοφία Μανωλοπούλου αναφέρει σχετικά με αυτό: «πάντα μου άρεσε να συναναστρέφομαι και να επικοινωνώ με τους ανθρώπους, αλλά ποτέ δεν είχα καταλάβει πόσο αποτελεσματική είμαι στο να τους πείθω, να ασκώ επιρροή πάνω τους και να τους κερδίζω. Αναγνώρισα μια δεξιότητα που σκέφτομαι να αξιοποιήσω στο μέλλον μου».

Η εταιρεία μας δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Η εμπειρία που ζήσαμε ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. «Η βίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η παρακολούθηση της εξέλιξης της επιχειρηματικής μας ιδέας, από τη γέννησή της μέχρι την υλοποίησή της, είναι μια συναρπαστική εμπειρία και φαίνεται να έχει έντονη επίδραση στη νοοτροπία και τη συμπεριφορά μας. Κατανοήσαμε πως για την επίτευξη του στόχου μας θα πρέπει να είμαστε συνεργάσιμοι, να εκδηλώνουμε ομαδικότητα, να δείχνουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας, πίστη και αφοσίωση» αναφέρει η Έλενα Ιορδανίδη (CEO). «Και δεν αρκεί να αγωνιζόμαστε με σθένος και πείσμα, θα πρέπει να διαθέτουμε καρτερικότητα και να αντιμετωπίζουμε με υπομονή τις τυχόν δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις που προκύπτουν» συμπληρώνει η Λυδία Μπελαούρη (CFO). «Θα πρέπει να επινοούμε έξυπνους και δημιουργικούς τρόπους για την επίλυσή τους» (Γαλήνη Παπαδέα) «Η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση αλλά όχι και μη επιτεύξιμη. Αυτό που χρειάζεται είναι πάθος, μεράκι, καλή οργάνωση και θετική σκέψη» (Νόρα Μπουτσικάκη). «Ένα είναι σίγουρο πως θα ήθελα να συμμετάσχω στο πρόγραμμα ξανά και θα το πρότεινα και σε άλλους συμμαθητές μου» (Σωτηρία Μάτσκαρη).

Στην προσπάθεια να μετατρέψουμε τις επιχειρηματικές ιδέες μας σε δράσεις σημαντικό ρόλο έπαιξαν η καθηγήτριά μας Μαρία Χατζή, η οποία με μεθοδικό τρόπο και σωστή καθοδήγηση μάς οδήγησε στην επίτευξη του στόχου μας, και οι σύμβουλοι-στελέχη της MetLife Βάνια Αριανούτσου και Χριστίνα Φαφουτάκη, των οποίων η μετάδοση των εμπειριών και γνώσεων από τον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων, ενίσχυσε την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας. Για την υλοποίηση του προγράμματος ευχαριστούμε θερμά τη Δ/ντρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Δρ. Πολυτίμη Γκέκα, τους γονείς των συμμετεχόντων μαθητών και ιδιαιτέρως τις κες Παρασκευή Νικομάνη και Παναγιώτα Λύρη για την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξή τους.

Η ομάδα της LART

Διευθύνουσα Σύμβουλος Έλενα Ιορδανίδη

Διευθύντρια Οικονομικού Λυδία Μπελαούρη

Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Σοφία Μανωλοπούλου

Διευθύντρια Εύρεσης και Ανάπτυξης Συνεργατών Νόρα Μπουτσικάκη

Διευθύντρια Εύρεσης και Ανάπτυξης Επισκεπτών/Πελατών Σωτηρία Μάτσκαρη

Διευθύντρια ΜΚΤ & Πρώθησης Έλενα Ιορδανίδη

Διευθύντρια Website & Design Γαλήνη Παπαδέα

Διευθύντρια Branding Αφροδίτη Ψυχούλη

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαρία Χατζή

Εθελόντριες-Σύμβουλοι, στελέχη της MetLife: Βάνια Αριανούτσου

Χριστίνα Φαφουτάκη

Δείτε την LART εν δράσει στο παρακάτω βίντεο:

Δημοφιλή