PA.N.E.A.: Πρωτοποριακή υπηρεσία διατροφής και άθλησης από μαθητές

Πόσες φορές θελήσατε να αρχίσετε μια αθλητική δραστηριότητα αλλά δεν γνωρίζατε πού να αποταθείτε και πώς να προετοιμαστείτε; Ο ιστότοπός μας, σας δίνει την ευκαιρία να βρείτε γυμναστήρια, σχολές αθλητισμού καθώς και ειδικούς υγείας, όπως φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγους& διαιτολόγους, παιδιάτρους, καρδιολόγους. Πλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε υποδείξεις από ειδικούς μόνο με ένα κλικ.
sooc

Ως μαθητές της Α' Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, φέτος έχουμε την τιμή να συμμετάσχουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση 2016-2017» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Τολμήσαμε ένα φιλόδοξο εγχείρημα για πρώτη φορά, στήνοντας μία καινοτόμα μαθητική επιχείρηση. Είχαμε εξαρχής αποφασίσει να δημιουργήσουμε κάτι σχετικά με τον αθλητισμό και τη διατροφή και γνωρίζοντας την επιδραστικότητα της χρήσης του διαδικτύου σήμερα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα αυτή είναι η πρώτη στην Ελλάδα η οποία συνδυάζει πληροφορίες για αθλητισμό με αντίστοιχες συμβουλές υγείας.

Πόσες φορές θελήσατε να αρχίσετε μια αθλητική δραστηριότητα αλλά δεν γνωρίζατε πού να αποταθείτε και πώς να προετοιμαστείτε; Ο ιστότοπός μας, σας δίνει την ευκαιρία να βρείτε γυμναστήρια, σχολές αθλητισμού καθώς και ειδικούς υγείας, όπως φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγους& διαιτολόγους, παιδιάτρους, καρδιολόγους. Πλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε υποδείξεις από ειδικούς μόνο με ένα κλικ. Άρθρα έμπειρων γιατρών και φυσικοθεραπευτών θα σας καθοδηγήσουν στα μονοπάτια του αθλητισμού και της διατροφής, δίνοντάς σας τις κατάλληλες οδηγίες για την σωστή φυσική κατάσταση που απαιτείται, τις τροφές που πρέπει να συνδυάσετε σε συνάρτηση με το αντίστοιχο άθλημα, καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την αποθεραπεία τραύματος οποιασδήποτε μορφής.

Για τη δημιουργία της ιστοσελίδας ακολουθήσαμε μια συγκεκριμένη διαδικασία. Αρχικά, πραγματοποιήσαμε ένα σύνολο συνελεύσεων στις οποίες καταγράψαμε τις ιδέες και κατανέμαμε τις εργασίες. Στη συνέχεια, συγκεντρώσαμε το πληροφοριακό υλικό και αφού δημιουργήσαμε μέσω του weebly.com την ιστοσελίδα, το ενσωματώσαμε. Ακολούθησε η αισθητική επιμέλεια του ιστοτόπου μας και η δημοσίευσή του από μία ομάδα μαθητών καθώς και η σχεδίαση του Logo της εταιρείας. Το τμήμα οικονομικών ανέλαβε την δημιουργία ενός power point στο οποίο αναλύουν την δουλειά τους. Δημιουργήθηκαν (ήδη) τα 10 ενεργειακά κουτιά και πουλήθηκαν (ήδη) τα 3. Έπειτα, αναζητήσαμε και βρήκαμε τους κατάλληλους χορηγούς της εταιρείας μας και τους παραχωρήσαμε διαφήμιση στην ιστοσελίδα μας. Τέλος, επισκεφτήκαμε όλους τους ειδικούς και τους πήραμε συνέντευξη προκειμένου συνταχθούν τα σχετικά άρθρα.

Εκτός αυτών, η ιστοσελίδα σας παρέχει ένα ενεργειακό κουτί κατόπιν συνδρομής. Το κουτί θα περιέχει πληθώρα προϊόντων όπως, ενεργειακές μπάρες, συμπληρώματα διατροφής, μαύρη σοκολάτα, χυμούς, ξηρούς καρπούς. Για την διαφήμιση, αρχικά εκτυπώσαμε αφίσες με το λογότυπο και λίγες πληροφορίες για την ιστοσελίδα, τις οποίες τις εκθέσαμε στον χώρο του σχολείου αλλά και τις μοιράσαμε και εκτός. Επίσης, κοινοποιήσαμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter), έτσι ώστε να γίνουμε ευρέως γνωστοί. Δημιουργήσαμε και ένα βίντεο που περιγράφει την επιχείρησή μας και το χρησιμοποιούμε για να ενημερώσουμε τους πελάτες μας για τις υπηρεσίες μας.

Η ομάδα των διευθυντών της εταιρείας μας συγκροτήθηκε μετά από διαδικασία ψηφοφορίας. Έτσι, Γενική Διευθύντρια της εταιρείας ορίστηκε η Παναγιώτα Χριστοδούλου, Διευθυντές Οικονομικών Νάσος Ανδριόπουλος, Κάτια Βασιλονικολιδάκη και Χριστίνα Σχίζα, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού Μαρβίνα Χουρσόγλου, Διευθύντρια Παραγωγής Μαριάνθη Καραδελόγλου, Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών Σαμ Αγιούμπ και Γιάννης Δέδες, Διευθυντής Πληροφορικής Πέτρος Παπαδρακάκης, Διευθύντριες Δημοσίων Σχέσεων Δήμητρα Μακρή και Χριστίνα Ζέρβα και Διευθύντριες Marketing Δέσποινα Ζαχαροπούλου και Μελίνα Χατζηλάκου και Διευθύντρια Πωλήσεων Δήμητρα Κορνούτου Τζάκη. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι: Μαρία Αλφαντή, Μαρία Γκαϊφύλια, Έλενα Δαρείου, Αναστασία Δεσποτίδου, Κωνσταντίνος Δήμου, Παναγιώτης Καραγιάννης, Κωνσταντίνα Κεβγά, Αργυρώ Κεβγά, Ελένη Κελεπούρη, Ανζέλ Κνούνη, Αναστασία Κυρώζη, Ιζαμπέλα Κωνσταντάτου, Ελευθερία Μόρφη, Αφροδίτη Σουλή, Νίκη Σοφή, Μαρία Τουλούπα, Νάγια Τσουκαλά, Όλγα Τύρου, Λυδία Φιαμπόλη, Μελίνα Χαραλαμπάκη, Εύα Χαριζάνου, Ανηλία Χατζησαββίδη, Αύρα Χειμωνιάδου και Δήμητρα Πουλιάση.

Οι εμπειρίες από την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα θα μας είναι αξέχαστες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία δεθήκαμε και συνεργαστήκαμε σαν ομάδα. Ανακαλύψαμε όλοι ικανότητες που δεν γνωρίζαμε ότι διαθέταμε. Ήταν σίγουρα μια εμπειρία που μας έκανε πολύ πιο ώριμους και συνειδητοποιημένους και αποκομίσαμε πληθώρα γνώσεων, χρήσιμες για το μέλλον όλων μας. Μάθαμε πώς να δουλεύουμε σε μια επιχείρηση υπό την πίεση του χρόνου φέρνοντας εις πέρας τα καθήκοντα που αναλαβαμε με μεγάλη υπευθυνότητα. Εκτός από τους συμμαθητές μας, ήρθαμε και πιο κοντά με τους καθηγητές μας, με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε υπό νέες συνθήκες. Υπήρχαν στιγμές ατέλειωτου γέλιου και χαράς και έτσι χτίσαμε εμπειρίες και αναμνήσεις εκτός του στενού σχολικού πλαισίου που χαράχτηκαν στις μνήμες όλων μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, αρχικά τους καθηγητές μας για τον χρόνο τον οποίο αφιέρωσαν για να μας βοηθήσουν στην υλοποίηση της ιδέας μας, κ. Ιωάννη Θεοχάρη, κ. Αθανάσιο Δουρίδα και κ. Άννα Κουρδή. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον εθελοντή κ. Νώντα Χάνδρο, της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας «Wind», που μας έφερε σε επικοινωνία με το ΣΕΝ και που μας παρείχε πληροφορίες για την οργάνωσή μας. Γνωρίζουμε και πως αν δεν κερδίσουμε, έχουμε αποκομίσει πάρα πολλά και κανείς μας δεν θα έπαιρνε πίσω την απόφασή του να συμμετέχει. Είμαστε πραγματικά ευγνώμωνες για την ευκαιρία που μας δόθηκε!

Δημοφιλή