Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 36

Θα στα πω «βεντουζάτα», όπως βγαίνουν από το σοφό κεφάλι μου. Τα έχω τα 1000 ευρώ για να πιάσω μπροστινό τραπεζάκι στο Nammos για τη συναυλία του καλοκαιριού με τον Αντώνη και τους Gipsy Kings. Έχω βρει και τους άλλους εννέα για το τραπέζι. Τα έχω όλα κανονίσει, ακόμα και το ιστιοπλοϊκό που θα μας πάει και θα παρκάρει δίπλα στην παραλία για να κάνουμε εντύπωση. Αυτό όμως που δεν αλλάζει με τίποτα και στεναχωρήθηκα είναι το μενού της βραδιάς. Πέρα από την σαμπάνια και τη σαλάτα Nammos, δε μπορώ να φάω κάτι άλλο καθώς είμαι σε δίαιτα.
Tara Moore via Getty Images

Παφ... Θα στα πω «βεντουζάτα», όπως βγαίνουν από το σοφό κεφάλι μου. Τα έχω τα 1000 ευρώ για να πιάσω μπροστινό τραπεζάκι στο Nammos για τη συναυλία του καλοκαιριού με τον Αντώνη και τους Gipsy Kings. Έχω βρει και τους άλλους εννέα για το τραπέζι. Τα έχω όλα κανονίσει, ακόμα και το ιστιοπλοϊκό που θα μας πάει και θα παρκάρει δίπλα στην παραλία για να κάνουμε εντύπωση. Αυτό όμως που δεν αλλάζει με τίποτα και στεναχωρήθηκα είναι το μενού της βραδιάς. Πέρα από την σαμπάνια και τη σαλάτα Nammos, δε μπορώ να φάω κάτι άλλο καθώς είμαι σε δίαιτα.

Ο Πέτρος μου είπε να τηλεφωνήσω στον σεφ, να τον επικαλεστώ και θα βρεθεί λύση. Και έτσι έκανα. Τηλεφώνησα. Απάντησε στα γαλλικά αλλά άκρη δε βγάλαμε και αυτό γιατί κατάγεται από το Perpignian και εκεί μιλάνε τα γαλλικά όπως οι Πακιστανοί τα ελληνικά.

Κάποια στιγμή και μετά από πολύ κόπο και αφού του εξήγησα ότι είμαι ο Stefanelo που κάνει δίαιτα και εργάζεται στη Huffington Post με συνέδεσε με Κάιρο γιατί νόμιζε ότι του κάνω πλάκα, ζητώντας του να έχει ειδικό μενού για εμένα.

Κύριε θα πάρετε 1000 ευρώ. Κάντε κάτι για τον πελάτη», ούρλιαζα.

«Κύριε σας έχουμε χεσμένο, δε γίνονται τέτοια πράγματα. Ποιος νομίζετε ότι είστε; Ο Κάρολος της Αγγλίας;», και μου το έκλεισε στη μάπα.

Ο Stefanelo γνωρίζετε ότι δεν το βάζει κάτω και εφάρμοσε το Plan B. Αναγκάστηκα να ρίξω τα μούτρα μου και να πάρω την Ιφιγένεια, την ξαδέρφη του Μπάμπη, η οποία είναι βοηθός μπιστολάκι κομμώτρια σε μεγάλο κομμωτήριο του Κολωνακίου.

Αφού με έσβησε που έχω χαθεί και τα ρέστα, με ρώτησε τι θέλω.

Θα πάω Nammos και θέλω διαιτητικό φαγητό», της απαντώ.

Τρελάθηκες ρε; Και τι θες να κάνω εγώ».

Να πάρεις τηλέφωνο τον σεφ και να με φτιάξεις».

Και που τον ξέρω τον κουδούνα εγώ ρε»

Τον ξέρει η Φανή, είναι η γκόμενα του»

Α, μάλιστα, ο Γαλλοπακιστανός, κατάλαβα, άσε θα δω τι θα κάνω»

Κλείνοντας το τηλέφωνο της είπα να πάρει χαρτί και να γράψει με τι θα ήθελα να συνοδεύσει την σαμπάνια.

Η σαμπάνια ταιριάζει με εξευγενισμένα σνακ, όπως το χαβιάρι ή με γλυκά (όχι του ταψιού), το κορυφαίο όμως πάντρεμά της είναι με στρείδια.

Πώς ανοίγουμε όμως ένα στρείδι;

1. Βάζουμε το στρείδι στο μέσον μιας υφασμάτινης πετσέτας με το πλατύ μέρος του να κοιτά επάνω.

2. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό μαχαίρι για στρείδια. Η λεπίδα του είναι αμβλεία για να αποφεύγεται ο κίνδυνος τραυματισμού πάνω στην κίνηση του ανοίγματος.

3. Αργά και σταθερά, μετακινήστε το μαχαίρι στο εσωτερικό του στρειδιού.

4. Οδηγήστε με προσοχή το μαχαίρι παράλληλα με το όστρακο, μέχρι να βρείτε το σημείο όπου εφάπτεται ο οργανισμός με το κέλυφος.

5. Κόψτε το «δεσμό» και τραβήξτε το φαγώσιμο μέρος προς την κορυφή του οστράκου.

6. Κρατήστε το όστρακο και το περιεχόμενό του «ξαπλωτά» για να μη χάσουν τους φυσικούς χυμούς τους.

Συνεχίζεται...

Διαβάστε ακόμα: