Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 40

Να σπάσω την τηλεόραση δεν ήθελα, να βρίσω τα θεία δε το έκανα, να φάω δεν είχα αποτέλεσμα ήταν να βγω στο δρόμο μέσα στη νύχτα και να κάνω λίγη γιόγκα για να ξεχαστώ από τη μεγάλη αυτή σφαλιάρα που έφαγε η ομάδα.
Reuters Staff / Reuters

Η Ζαμπονοτυρόπιτα για να γίνει τούμπανο καραμούζα πρέπει να έχει τουλάχιστον 5 τυριά (κασέρι, γραβιέρα, έμενταλ, κεφαλογραβιέρα και φέτα).

Για την παρασκευή της τα πράγματα είναι απλά. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια πακετάρουμε με το φύλλο, την βάζουμε φούρνο και περιμένουμε όταν ροδίσει να την φάμε.

Όλο το ταψί ήθελα Τζένη να φάω χτες μετά τον αποκλεισμό του Θρύλου από την ασήμαντη Μπερ ντιν ντον. Από νωρίς είχα στηθεί στο καναπέ τρώγοντας χαλαρά την ομελέτα μου. Όσο πέρναγε η ώρα με έζωναν τα φίδια και με τον τρόπο που δεν έπαιζε η ομάδα. Τα είχα πάρει κρανίο σου λέω τόσο πολύ που αν η Ζαμπονοτυρόπιτα που είχε φτιάξει η θεία το πρωί ήταν ακόμα στο ταψί και δεν είχε φαγωθεί θα την κατασπάραζα για να ξεχάσω τον πόνο.

Να σπάσω την τηλεόραση δεν ήθελα, να βρίσω τα θεία δε το έκανα, να φάω δεν είχα, αποτέλεσμα ήταν να βγω στο δρόμο μέσα στη νύχτα και να κάνω λίγη γιόγκα για να ξεχαστώ από τη μεγάλη αυτή σφαλιάρα που έφαγε η ομάδα.

Νωρίτερα είχα διαβάσει ένα άρθρο στο διαδίκτυο όπου έμαθα ότι στις 4 Αυγούστου του 1960 και έπειτα από παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, απαλείφθηκαν από γνωστό γαλλικό λεξικό οι ερμηνείες του λήμματος grec (Έλληνας) ως απατεώνας, λωποδύτης, παλιάνθρωπος.

Συγκεκριμένα το διάσημο και έγκριτο γαλλικό λεξικό Larousse Dictionnaire στις σελίδες του φιλοξενούσε τη λέξη «Grec» και η ερμηνεία που έδινε δεν ήταν Έλληνας αλλά απατεώνας, λωποδύτης και παλιάνθρωπος.

Μα αν είναι δυνατόν να μας χαρακτηρίζουν έτσι, είπα μέσα μου κλείνοντας το ιντερνέτι και εξοργισμένος όπως ήμουν είπα μέσα μου: «Σήμερα θα δεις Μπερ ντιν ντον τι έχεις να πάθεις από το Θρύλο. Άκου λωποδύτες.»

Το βράδυ λοιπόν χάσαμε με αποτέλεσμα να είμαι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Ούτε το κουλούρι δεν μπόρεσα να φάω σήμερα το πρωί και περιοριστικά στο γάλα. Σε λίγο θα προσπαθήσω να φάω το μήλο μου και αργότερα τους γίγαντες που έφτιαξε η Λιλίκα.

Αυτά. Τα υπόλοιπα αύριο φίλοι μου. Δεν έχω διάθεση ούτε να φάω σήμερα, πόσο μάλλον να κατεβάσω μια ντουζίνα σουβλάκια για να έρθει στα ίσια της η ινσουλίνη στο αίμα λόγω του αποκλεισμού.

Συνεχίζεται...

Διαβάστε ακόμα: