Top 10 εργασίες που ζητούν οι Έλληνες για το σπίτι τους

Όσο δύσκολες εποχές και αν διανύουμε, υπάρχουν ορισμένες εργασίες στο σπίτι που είναι σχεδόν αδύνατο να αμελήσει κανείς. Μία διαρροή στις υδραυλικές σωληνώσεις, μία καμμένη ασφάλεια ή ένα πλυντήριο που σταμάτησε να λειτουργεί είναι μόνο μερικές από αυτές. Εκτός, όμως, από τις επείγουσες εργασίες υπάρχουν και εκείνες που ονειρευόμαστε να πραγματοποιήσουμε είτε γιατί ομορφαίνουν την καθημερινότητα μας είτε γιατί βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας.
ExperienceInteriors via Getty Images

Όσο δύσκολες εποχές και αν διανύουμε, υπάρχουν ορισμένες εργασίες στο σπίτι που είναι σχεδόν αδύνατο να αμελήσει κανείς. Μία διαρροή στις υδραυλικές σωληνώσεις, μία καμμένη ασφάλεια ή ένα πλυντήριο που σταμάτησε να λειτουργεί είναι μόνο μερικές από αυτές. Εκτός, όμως, από τις επείγουσες εργασίες υπάρχουν και εκείνες που ονειρευόμαστε να πραγματοποιήσουμε είτε γιατί ομορφαίνουν την καθημερινότητα μας είτε γιατί βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας.

Μερικές μικρές ή μεγάλες αλλαγές μπορούν να μεταμορφώσουν το σπίτι μας ολοκληρωτικά, Για παράδειγμα, αλλάζοντας το χρώμα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού σου, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι μπορείς να ανανεώσεις την ψυχολογία σου.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κουφωμάτων σου, σε βοηθά να μειώσεις τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης έως και 30%. Σε συνδυασμό με τη μόνωση των τοίχων αυτό το ποσοστό μπορεί να ξεπεράσει το 50%.

Οι Έλληνες φαίνεται ότι γνωρίζουν πολύ καλά όλες αυτές τις λεπτομέρειες γι' αυτό άλλωστε επενδύουν σημαντικό μέρος του εισοδήματος τους στη στέγη που τους προστατεύει.

Η μεθοδολογία μας:

Αναλύσαμε τα είδη των εργασιών για τις οποίες εκφράζουν ενδιαφέρον οι χρήστες του Douleutaras.gr, και βρήκαμε τις πιο δημοφιλείς εξ αυτών. Ταυτόχρονα, εξετάσαμε στοιχεία που έχουμε πάρει από όλους εσάς τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ αξιοποιήσαμε και δεδομένα από προσωπικές συνεντεύξεις και συζητήσεις με δεκάδες συνεργαζόμενους με το Douleutaras.gr επαγγελματίες. Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε μία λίστα με τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες που αναζητούν οι Έλληνες για το σπίτι τους και σου τις παρουσιάζουμε μαζί με ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!

Τop 10 υπηρεσίες για το σπίτι στην Ελλάδα!

#10 Κλειδιά - Κλειδαριές

Πόσες φορές σου έχει τύχει να ξεχάσεις τα κλειδιά μέσα στο σπίτι και να φύγεις βιαστικά για να θυμηθείς 10 λεπτά αργότερα ότι δεν έχεις κλειδιά για να μπεις; Ή ακόμα χειρότερα να τα αφήσεις πίσω από την πόρτα;

Αν μένεις με την οικογένεια, το/τη σύντροφο ή κάποιον/-α φίλο-η σου έχεις ελπίδες να αποφύγεις την ταλαιπωρία. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να καλέσεις κλειδαρά. Αν σου έχει συμβεί θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είσαι μόνος/-η. Ένας στους τρεις πελάτες του Douleutaras.gr έχει κλειδωθεί τουλάχιστον μία φορά έξω από το σπίτι του!

#9 Βάψιμο Σπιτιού

Το βάψιμο ενός δωματίου είναι ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος για να μεταμορφώσεις εξολοκλήρου την εμφάνισή του. Ακόμη και αν δεν θέλεις να προχωρήσεις σε περιττά έξοδα, με αυτόν τον τρόπο μπορείς να επιτύχεις σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα που θέλεις.

Εξάλλου τα χρώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία μας. Αγαπημένες επιλογές στα σπίτια των Ελλήνων; Φυσικά το διαχρονικό λευκό, το μπεζ και το γκρεζ, δηλαδή η απόχρωση που βρίσκεται μεταξύ του μπεζ και του γκρι. Αν είσαι λάτρης των τολμηρών επιλογών μπορείς να δοκιμάσεις το πορτοκαλί του μάνγκο ή το μοβ της λεβάντας.

#8 Σήτες

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεφορτωθείς τα έντομα από το κυνήγι με τη μυγοσκοτώστρα και την κουνουπιέρα. Οι σήτες δεν είναι κάποιο καινούργιο όπλο για τη προστασία του σπιτιού μας από τους μικρούς ανεπιθύμητους επισκέπτες. Τα τελευταία χρόνια, όμως, τη συναντάμε ολοένα και περισσότερο στα ελληνικά νοικοκυριά.

Την έξυπνη σίτα με τους μαγνήτες εκθρόνισε σταδιακά η συρόμενη, ενώ οι επιλογές για κάθε κούφωμα είναι πλέον αμέτρητες. Μπορείς να διαλέξεις την καλύτερη για τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σου ανάμεσα σε μία ευρεία γκάμα επιλογών. Θα σου συνιστούσαμε να μην το αφήσεις για τον Ιούνιο, διότι η ζήτησή τους κορυφώνεται στις αρχές του καλοκαιριού!

#7 Μετακομίσεις

Οι μετακομίσεις αποτελούν διαχρονικά μία πολύ δημοφιλή κατηγορία εργασιών. Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής οι επαγγελματίες μας έχουν βάση την Αττική, πιο δημοφιλείς είναι οι μετακομίσεις εντός του νομού Αττικής.

Ακολούθησαν οι μετακομίσεις από την Αττική προς επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας και στη συνέχεια οι μετακομίσεις από & προς τη Θεσσαλονίκη.

Από μεταφορές μερικών αντικειμένων μέχρι το στοίβαγμα ολόκληρων σπιτιών σε κούτες η πλειονότητα των πελατών προτιμά συνεργεία μετακομίσεων με πολυετή εμπειρία και οικονομικές τιμές.

Tip: Θέλεις να μετακομίσεις; Απόφυγε τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο διότι τότε η ζήτηση εκτοξεύεται στα ύψη λόγω των φοιτητικών μετακομίσεων και φυσικά οι τιμές ανεβαίνουν.

#6 Κουφώματα

Κορυφαία επιλογή για τα κουφώματα σπιτιού στην Ελλάδα παραμένει το αλουμίνιο. Ακολουθούν τα συνθετικά κουφώματα (PVC), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται τα ξύλινα.

Εκτός από τις επισκευές κουφωμάτων, μία εργασία που έχει σημειώσει πολύ αυξημένη ζήτηση τα τελευταία χρόνια είναι η ενεργειακή αναβάθμιση.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ενεργειακά κουφώματα είναι πολυάριθμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε το τρίπτυχο ηχομόνωσης, θερμομόνωσης και ασφάλειας. Και το σημαντικότερο; Λιγότερα έξοδα για τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού σου!

#5 Καθαρισμός Σπιτιού

Όταν ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος, οι δουλειές του σπιτιού φαίνονται Γολγοθάς μέσα στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Δεν προκαλεί εντύπωση, λοιπόν, το γεγονός ότι η βοήθεια στην καθαριότητα του σπιτιού φαίνεται απαραίτητη τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ειδικά για οικογένειες με παιδιά μικρής ηλικίας.

Ακόμα και μία μικρή χείρα βοηθείας επιτρέπει στους εργαζόμενους γονείς να απολαύσουν -έστω και για λίγο- τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν.

#4 Κλιματιστικά

Τα κλιματιστικά είναι πιθανότατα η αγαπημένη οικιακή συσκευή των Ελλήνων, ιδιαίτερα για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού. Με το πρώτο κύμα καύσωνα του Ιουνίου, η ζήτηση για εργασίες συντήρησης, επισκευής και τοποθέτησης κλιματιστικών εκτοξεύτηκε στο ζενίθ. Αυτή είναι μία παγίδα που πρέπει να αποφύγεις.

Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή για να κλείσεις ραντεβού με τον ψυκτικό! Εκτός του ότι θα δυσκολευτείς πολύ να κανονίσεις την ημέρα και ώρα που σε βολεύει η τιμή για την εκτέλεση της εργασίας θα είναι αρκετά ανεβασμένη.

#3 Ηλεκτρολογικές Βλάβες

Η αντίθετη τοποθέτηση καλωδίων, η κακή γείωση μιας πρίζας ή χαλαρές πρίζες που κουνιούνται είναι συνηθισμένα λάθη που εγκυμονούν κινδύνους ηλεκτροπληξίας και πυρκαγιών. Τέτοιου είδους προβλήματα είναι αδύνατο να τα αγνοήσεις.

Οι ηλεκτρολογικές βλάβες δεν εμφανίζουν εποχικότητα ως προς τη ζήτηση μιας και η ατυχία μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα εκεί που δεν το περιμένεις!

#2 Υδραυλικές Εργασίες

Είναι δεδομένο ότι όλα τα ελληνικά νοικοκυριά χρειάζεται να κάνουν κάποιες μικρές ή μεγαλύτερες υδραυλικές εργασίες κατά τη διάρκεια του χρόνου. Ένα καζανάκι που τρέχει, μία βουλωμένη αποχέτευση ή η έλλειψη πίεσης στη βρύση είναι τρεις από τις πιο συνηθισμένες. Αυτές καλούνται επείγουσες εργασίες που - καλώς ή κακώς- δεν μπορείς να αφήσεις για «κάποια άλλη στιγμή».

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι υδραυλικές εγκαταστάσεις μας τους χειμερινούς μήνες, μιας και το έντονο κρύο μπορεί να επιφέρει μεγάλες ζημιές στις σωληνώσεις του σπιτιού μας και να χρειαστούμε τη βοήθεια ενός επαγγελματία!

#1 Επισκευές Οικιακών Συσκευών

Στην κορυφή των δημοφιλέστερων υπηρεσιών για το σπίτι βρίσκονται οι επισκευές των οικιακών συσκευών. Πιθανότατα αυτό συμβαίνει διότι κάθε ελληνικό νοικοκυριό δεν διαθέτει μία αλλά πολυάριθμες οικιακές συσκευές για να κάνει την καθημερινή του ζωή ευκολότερη.

Όσο πιο ακριβή είναι μία συσκευή τόσο πιο πιθανόν είναι να καταφύγει κανείς στη λύση της επισκευής, πριν την αγορά νέας. Για αυτό στην πρώτη θέση βρίσκονται τα ψυγεία και τα πλυντήρια ρούχων!