Κάρολος Κων/νος Παπαδάς

Τουρίστας στην χώρα μου

Κάρολος Κων/νος Παπαδάς | 21 Αύγουστος 2017
Όλοι μας μπορούμε να είμαστε τουρίστες στην χώρα μας ως απλοί επισκέπτες ενός νησιού ή άλλου προορισμού. Όταν όμως επισκέπτεσαι την χώρα σου ως Έλληνας του εξωτερικού, νιώθεις λίγο παραπάνω τουρίστας όπως και να έχει.
Sandra Poole

Συνάντησα τους δολοφόνους του γιου μου

Sandra Poole | 21 Αύγουστος 2017
Πρώτα συναντήθηκα με τον άνδρα που έριξε τη μπουνιά που σκότωσε τον Τομ. Πλησίασε την πόρτα και έκανε να φύγει, πριν καλά καλά μπει στην αίθουσα. «Έλα μέσα να μιλήσουμε, αφού φτάσαμε μέχρι εδώ», είπα. Το έκανε, ήρθε και έκατσε, μιλήσαμε για δυόμιση ώρες. Ένιωσα πως με άκουγε πραγματικά και μπορούσα να δω από το πρόσωπό του την κατανόηση ότι ήμουν μια μητέρα σε πένθος. Τον ρώτησα «γιατί».
Μαρία Γραμματικοπούλου

Περνάμε καλά στις διακοπές με τα παιδιά

Μαρία Γραμματικοπούλου | 20 Αύγουστος 2017
Διακοπές πρέπει να είναι ο χρόνος που θα σε κάνει να καταλάβεις για ποιο λόγο έκανες οικογένεια κι ας ήταν έως τώρα θολό το τοπίο, αφού το να μεγαλώσεις τα μωρά και να τα κάνεις παιδιά, έξυπνα, τσαχπίνικα και χαμογελαστά σου έπαιρνε όση ενέργεια είχες.
Γεωργία Γλεούδη

Οι Νύχτες των Κρυστάλλων στο Malmö (Μέρος I)

Γεωργία Γλεούδη | 20 Αύγουστος 2017
Το 2012, το Κέντρο Simon Weisenthal εξέδωσε μία ανακοίνωση προς τους Εβραίους ταξιδιώτες: «Μην ταξιδεύετε προς το Μάλμε της Σουηδίας. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και ήδη οι Εβραίοι κάτοικοι της πόλης τρέπονται σε φυγή». Τί τάραξε έτσι ξαφνικά την ηρεμία και την ασφάλεια των 1000 Εβραίων μιας σουηδικής πόλης;
Dr. Travis Bradberry

Εννιά πράγματα που δεν κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι

Dr. Travis Bradberry | 20 Αύγουστος 2017
Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να επιζήσουν για να πολεμήσουν και την επόμενη μέρα. Σε μια σύγκρουση, τα ανεξέλεγκτα συναισθήματα σε κάνουν να γίνεσαι να αποφασιστικός και σε βάζουν σε μια μάχη που μπορεί να σε αφήσει σοβαρά «τραυματισμένο». Όταν ανταποκρίνεσαι στα συναισθήματά σου, μπορείς να διαλέγεις τις μάχες σου πιο προσεκτικά και να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου την κατάλληλη στιγμή.
bubbles & avocados

Μαλακά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας

bubbles & avocados | 20 Αύγουστος 2017
Τα μπισκότα αυτά δεν χρειάζονται καν μίξερ. Ένα μεγάλο μπολ και ένα κουτάλι είναι ό,τι χρειάζεστε για να τα προετοιμάσετε και να τα έχετε στο πιάτο σας μέσα λιγότερο από 10 λεπτά. Είναι μαλακά, από αυτά που λιώνουν στο στόμα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κανονικά μπισκότα. Ίσα ίσα που είναι και πιο υγιεινά.
bubbles & avocados

Απλή και γρήγορη ζύμη για πίτσα

bubbles & avocados | 19 Αύγουστος 2017
Δεν είναι η πρώτη ζύμη για πίτσα που κάνω, αλλά αυτή την φορά κατάφερα να την εξελίξω. Έτσι, είπα να αλλάξω λίγο τα υλικά, να προσθέσω μερικά πιο ιδιαίτερα υλικά, όπως λίγη σκόνη σκόρδου και μυρωδικά, και να δοκιμάσω να την αλλάξω. Το εγχείρημα πέτυχε, οπότε θεωρώ σωστό να την μοιραστώ και μαζί σας.
Θύμιος Τζάλλας

Ο Καμίνης στo χωριό Στεπαντσίκοβο

Θύμιος Τζάλλας | 19 Αύγουστος 2017
Αν δεν έχετε διαβάσει το "Xωριό Στεπαντσίκοβο", και σκοπεύετε να το κάνετε, δεν χρειάζεται να συνεχίσετε, γιατί το κείμενο αποκαλύπτει το τέλος. Διάβασα το βιβλίο πριν πολλά χρόνια, δεν είμαι σίγουρος ότι θυμάμαι την ακριβή πλοκή, αλλά αυτή είναι η εκδοχή που μου έμεινε. Τη θυμάμαι σε διάφορες περιπτώσεις, και μου ήρθε ξανά στο μυαλό όταν άκουσα για την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη.
Βλάσης Αγτζίδης

Συζητώντας για το παρελθόν: Από τους νεοπαγανιστές στην ανάμνηση της Ρωμανίας

Βλάσης Αγτζίδης | 19 Αύγουστος 2017
Είναι βέβαιο ότι υπάρχει εθνική συνείδηση -νεωτερικού τύπου- συγκροτημένη σε συγκεκριμένους κύκλους διανοουμένων πριν την εμφάνιση της νεωτερικότητας. Στην ελληνική περίπτωση, αποφασιστική σημασία έχει το γεγονός ότι από τους ύστερους βυζαντινούς αιώνες και εντεύθεν υπάρχει μια διακριτή ομάδα διανοουμένων που εμφορούνταν από ελληνική εθνική συνείδηση. Στην Κωνσταντινούπολη -τη στιγμή που αυτή μετατρεπόταν σε μια πόλη-κράτος κατά το παράδειγμα των ιταλικών εμπορικών πόλεων- είχε εμφανιστεί πολύ πρώιμα μια εθνική ταυτότητα και η αίσθηση ύπαρξης ξεχωριστής, εδαφικά προσδιορισμένης κοινότητας, που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την ελληνικότητα.
Μαρία Χρυσοχεράκη

Savasana: Η πιο δύσκολη άσανα απ' όλες

Μαρία Χρυσοχεράκη | 18 Αύγουστος 2017
Διαβάστε Περισσότερα: Asana, Benefits Of Yoga, Life, Lifestyle, Yoga, άσκηση, υγεία, Νέα
Η Savasana απαιτεί ακινησία και σωστή τοποθέτηση κάθε μέρος του σώματος προκειμένου να επιτευχθεί η απόλυτη χαλάρωση. Αυτές οι στιγμές ηρεμίας κατευνάζουν τις σκέψεις και λειτουργούν ως το τέλειο χαλαρωτικό. Τα όργανα πρόσληψης - τα μάτια, τα αυτιά και η γλώσσα - αποτραβιούνται από τον εξωτερικό κόσμο.
Spitogatos.gr

Οκτώ έξυπνα τρικ που θα ομορφύνουν το σπίτι σας

Spitogatos.gr | 18 Αύγουστος 2017
Βάψε μέρος του τοίχου: Εάν η κρεβατοκάμαρά σου δεν έχει κανένα αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, δημιούργησε την αίσθηση προοπτικής βάφοντας τα τρία τέταρτα των τοίχων σε ένα έντονο χρώμα. Εναλλακτικά μπορείς να δεις ιδέες για να αλλάξεις έναν βαρετό τοίχο.
Ιωάννης Παγουλάτος

Εφτά αγαπημένες πολεμικές ταινίες

Ιωάννης Παγουλάτος | 18 Αύγουστος 2017
Η Λευκορωσία είναι η χώρα που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από τους Ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πάνω από 2.000.000 Λευκορώσοι έχασαν τη ζωή τους (σχεδόν το 1/4 του πληθυσμού που είχε η χώρα εκείνη την εποχή) ενώ περίπου 1.000.000 μεταφέρθηκαν στη Γερμανία για καταναγκαστικά έργα ή εκτοπίστηκαν. Επίσης 628 χωριά ισοπεδώθηκαν ολοσχερώς και οι κάτοικοί τους εκτελέστηκαν μέχρι τον τελευταίο και άλλα 4.467 κάηκαν αφού πριν εξολοθρεύτηκε μέρος μόνο του πληθυσμού τους. Σήμερα δεν υπάρχει ούτε μια οικογένεια στη Λευκορωσία που να μην έχει έστω ένα συγγενή σκοτωμένο από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.
Ιωάννης Παγουλάτος

Μια ιστορία του παππού

Ιωάννης Παγουλάτος | 17 Αύγουστος 2017
Τα γεγονότα είναι αληθινά. Συνέβησαν το καλοκαίρι του 1949, κάπου στο Βίτσι, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Ο λοχίας είχε πολλούς άνδρες στη διάθεσή του. Κάτι λιγότερο από λόχο. Δεν υπήρχαν αρκετοί λοχαγοί κι έτσι σε πολλές περιπτώσεις τους υποκαθιστούσαν οι υπαξιωματικοί. Το ύψωμα που υπερασπιζόταν ο εχθρός είχε απότομη κλίση και στην κορυφή του βρισκόταν ένας μεγάλος αμπελώνας. Οι αντάρτες ήταν πολύ λιγότεροι αλλά είχαν το πλεονέκτημα της θέσης.
Μανώλης Δημελλάς

Τι θα πει να είσαι κινηματογραφιστής; Μια κουβέντα με τον Σάκη Μανιάτη

Μανώλης Δημελλάς | 17 Αύγουστος 2017
Ο Σάκης γεννήθηκε μέσα στη δίνη του πιο άγριου πολέμου, του εμφυλίου, στις 16 Δεκέμβρη 1944. Το τέταρτο από τα εννιά παιδιά που γέννησε η Αννίκα. Όσο μεγάλωνε γινόταν και πιο όμορφος, όμως είχε κερδίσει τον τίτλο του πιο καλού μαθητή. Άριστος σε όλα τα μαθήματα, τόσο που μόνο σε αυτόν αγόρασε ποδήλατο ο Μιχάλης. Ο πατέρας του περίμενε να τον βγάλει ασπροπρόσωπο, να κορνιζάρει ένα πανεπιστημιακό πτυχίο, για να καμαρώνει τον επιστήμονα γιο. Ο μικρός είχε ήδη διαλέξει κατεύθυνση, γνώριζε τον προορισμό του. «Είχα τρέλα, μια μανία με το σινεμά». Επαναλαμβάνει ενώ μοιάζει να κοιτά το ποτάμι που παίρνει τα χρόνια.
Ηρακλής Φίλιος

Η Θεοτόκος δακρύζει και πονάει μαζί με τους ανθρώπους

Ηρακλής Φίλιος | 16 Αύγουστος 2017
Ακόμη και άνθρωποι που απιστούν, που αμφιβάλλουν, που δεν πιστεύουν πως ο Θεός έγινε άνθρωπος, πως μία γυναίκα δεν μπόρεσε να γεννήσει τον Θεό, τρέχουν να προσκυνήσουν με τις όποιες αδυναμίες και αμφιβολίες τους, την Παναγία. Αυτή η εσωτερική τους πάλη έχει καταστεί η κινητήριος δύναμη για αναζήτηση. Και η Παναγία γνωρίζει πως ο άνθρωπος της σύγχρονης ιδίως εποχής αναζητά, αγωνιά και πονά.
ΣΕΝ/JA Greece

Trady: Το υπέροχο κουκλάκι-γούρι των μαθητών της Λευκάδας

ΣΕΝ/JA Greece | 16 Αύγουστος 2017
Καταλήξαμε να ασχοληθούμε με την παραγωγή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων της ορεινής και της ευρύτερης περιοχής της Λευκάδας. Τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε μέσω της συσκευασίας τους να προσελκύουν κυρίως το εφηβικό κοινό προσφέροντας τους μια πιο υγιεινή διατροφή. Θέλοντας να διατηρηθεί η παράδοση του τόπου μας δημιουργήσαμε επίσης και ένα νέο προϊόν, το Trady, το οποίο είναι μία κούκλα-γούρι με λεπτομέρειες που παραπέμπουν στον καρσάνικο τρόπο κεντήματος που είναι μοναδικός στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη.
Ιωάννα Φωτοπούλου

Πώς να φτιάξουμε το σώμα που επιθυμούμε το καλοκαίρι #fetosfetes

Ιωάννα Φωτοπούλου | 16 Αύγουστος 2017
Βέβαια δεν έλειψαν και ερωτήσεις πιο σοβαρές, που αφορούσαν στη χρήση αναβολικών στα γυμναστήρια και ποια η γνώμη του Πάνου ως ειδικού πάνω σε αυτό, ο οποίος φυσικά και δήλωσε τελείως κατά και όπως χαρακτηριστικά είπε: «Αυτό που δεν ξέρουν πολλά άτομα είναι ότι, με το να τρέφεσαι σωστά και να κάνεις τις κατάλληλες ασκήσεις, το σώμα σου παράγει φυσικά αναβολικά, δηλαδή ορμόνες. Με το να παίρνεις εξωγενώς τέτοιου είδους ουσίες κάνεις κακό στην υγεία σου και μακροπρόθεσμα δεν θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα».
Πετρούλα Μανδηλαρά

Τις πταίει τελικά για την πύρινη λαίλαπα στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι;

Πετρούλα Μανδηλαρά | 16 Αύγουστος 2017
Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί μας κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση αυτές οι πυρκαγιές αφού «κάθε καλοκαίρι καίγεται η Ελλάδα». Δεν είναι η εντύπωση που προκαλούν, είναι ο φόβος -μην «περάσει» η πυρκαγιά και σε άλλες πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, είναι τα σημάδια που βλέπουν οι κάτοικοι της βόρειας Αττικής που εντείνουν την αγωνία τους -αιωρούμενα σωματίδια στάχτης φτάνουν ακόμα και σε περιοχές σε μεγάλη απόσταση από την εστία της πυρκαγιάς, είναι η ανησυχία, είναι η απογοήτευση όταν βλέπεις την περιουσία που έφτιαξες με νόμιμες οδούς κι όχι καταπατήσεις δασικών εκτάσεων να χάνεται σε μια στιγμή δίχως να μπορείς να επέμβεις.
Μαρία Γραμματικοπούλου

Οι φυλές του καλοκαιριού

Μαρία Γραμματικοπούλου | 16 Αύγουστος 2017
Οι πρώην ντόπιοι: Αυτοί μεγάλωσαν στο χωριό ή το νησί κι έρχονται πλέον μόνο για τις γιορτές και το καλοκαίρι. Συνήθως θα 'ρθουν πρώτα οι μη εργαζόμενοι γονείς και οι εκπαιδευτικοί με το που θα κλείσουν τα σχολεία. Τα λοιπά μέλη της οικογένειας, στενής ή ευρύτερης, θα πηγαινοέρχονται καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα Σαββατοκύριακα ή όταν έχουν άδεια. Νιώθουν σα στο σπίτι τους, ώρες ώρες βαριούνται και λίγο, αλλά «σαν τον τόπο σου δεν έχει». Άσε που δεν πληρώνουν και διαμονή στο σπίτι των γονιών ή των παππούδων.
Καλλιόπη Κρητικού

«Υπόθεση Λέβενγουορθ»: Το βιβλίο της «μητέρας του αμερικανικού αστυνομικού μυθιστορήματος» που πρέπει να διαβάσετε

Καλλιόπη Κρητικού | 16 Αύγουστος 2017
Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε το 1878, και καθώς είμαι εθισμένη στα σύγχρονα και καταιγιστικά αστυνομικά μυθιστορήματα, φοβήθηκα πως σύντομα θα μου φαινόταν κουραστικό και αναμενόμενο ως προς την έκβαση των γεγονότων του. Διαψεύστηκα κατηγορηματικά. Η Anna Katharine Green έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακά σφικτή πλοκή, η οποία δεν αφήνει κανένα παραθυράκι στον αναγνώστη να φανταστεί τη συνέχεια των εξελίξεων.
Ολες οι δημοσιεύσεις από 21.08.2017 < 20.08.2017