Anthony Vaccarello. Ο νέος Yves Saint Laurent;

«Όλα έχουν να κάνουν με τη γυναίκα που φοράει το ρούχο. Σαν σχεδιαστής, γνωρίζεις τα όρια της πελάτισσας σε σχέση με αυτά που μπορεί να φορέσει. Ακόμη κι αν της αρέσει κάτι, μπορεί να μην είναι σωστό για το σώμα της. Ορισμένα κομμάτια μπορεί να δείχνουν chic σε ένα κορίτσι, και... δεύτερα σε ένα άλλο. Οπότε, όλα έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά κάθε γυναίκας».
ASSOCIATED PRESS

Στο τεύχος Φεβρουαρίου του "the CODE" magazine, η Σάντυ Τσαντάκη συνοψίζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον Anthony Vaccarello ως τον πιο πιθανό διάδοχο του Hedi Slimane στον Οίκο YSL. Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο Οίκος επιβεβαίωσε τις φήμες και ανακοίνωσε ως νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του τον Anthony Vaccarello. Εσείς, ακόμα προσπαθείτε να μάθετε το όνομά του;

Η Donatella λέει ότι δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάποιον να σχεδιάζει, να δουλεύει, να δημιουργεί τόσο γρήγορα. Μιλάει χωρίς ανάσα, χρησιμοποιεί τα χέρια του, του αρέσει η αυστηρή δομή και αποδόμηση του κατεστημένου, δεν φοβάται το γυμνό.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Anja Rubik εμφανίστηκε to 2012, στο Met Gala (πρόκειται για την μεγαλύτερη πασαρέλα, μετά τα Oscar) με μια αποκαλυπτική λευκή δημιουργία που έφερε την υπογραφή του. Τότε ήταν που τον ξεχώρισε και η Donatella Versace. Μετά, δημιουργίες του φόρεσαν η Rihanna, η Jennifer Lopez, η Gisele Bundchen, και ξανά η Anja Rubik, η οποία βρέθηκε εκτός Instagram, όταν ανέβασε φωτογραφία της με ένα φόρεμά του που αποκάλυπτε το στήθος της.

Φίλη και μούσα του, η Lou Doillon. Ο ίδιος θέλει να σχεδιάζει sexy συλλογές, χωρίς τίποτα χυδαίο, όμως. «Νομίζω ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή», έχει πει σε παλιότερη συνέντευξη του. «Όλα έχουν να κάνουν με τη γυναίκα που φοράει το ρούχο. Σαν σχεδιαστής, γνωρίζεις τα όρια της πελάτισσας σε σχέση με αυτά που μπορεί να φορέσει. Ακόμη κι αν της αρέσει κάτι, μπορεί να μην είναι σωστό για το σώμα της. Ορισμένα κομμάτια μπορεί να δείχνουν chic σε ένα κορίτσι, και ...δεύτερα σε ένα άλλο. Οπότε, όλα έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά κάθε γυναίκας»

Έχει σπουδάσει γλυπτική.

Προτιμά να δημιουργεί ρούχα γύρω από το σώμα.

Δηλώνει υπερήφανος που όταν απέσπασε το βραβείο στο Hyeres Festival, το 2006, μέλος της κριτικής επιτροπής ήταν η Ann Demeulemeester. Ολόκληρη η κολεξιόν του ήταν φτιαγμένη από δέρμα και ήταν η ίδια εποχή που εργάστηκε στον οίκο Fendi, για 2 χρόνια, για να πειραματιστεί με τις γούνες. Και να γνωρίσει από κοντά τον Karl Lagerfeld.

Το 2008 έφυγε από τη Ρώμη για να εγκατασταθεί στο Παρίσι, να λανσάρει τη δική του επωνυμία και να πάρει μαζί του, τον σχεδιαστή και σύντροφο της ζωής του, Arnaud Michaux. Οι δυο τους ζουν και εργάζονται σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα στο Marais. Το σπίτι τους είναι στον τέταρτο όροφο και το ατελιέ, στον πρώτο.

Τι λέει στις συνεντεύξεις του;

Μιλάει ανοιχτά για την κακογουστιά, λέει ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να παίρνουν μεγαλύτερο ρίσκο, οι διάσημες σταρ ονειρεύονται να εμφανιστούν στο κόκκινο χαλί σαν πριγκίπισσες, σαν φαντασίωση, ότι εμπνέεται από τον Αzzedine Alaia, τον Gianni Versace, τον Helmut Lang αλλά και από τις ανεξάρτητες, δυναμικές γυναίκες που κυκλοφορούν το βράδυ στους δρόμους του Παρισιού.

Δηλώνει παρατηρητής, τρέφει εμμονές με την αρχιτεκτονική, τις καθαρές γραμμές, την ομορφιά.

Η μεγαλύτερη του ενοχή είναι ότι κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες τη μέρα. Ως καλλιτεχνικός διευθυντής στον Yves Saint Laurent, μάλλον θα πρέπει να αλλάξει συνήθειες.

Δείτε το αρχικό άρθρο του περιοδικού εδώ