Δέκα εμπειρίες που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε την Κεφαλονιά

Αγαπώ τις Κυκλάδες, αγαπώ το μπλε του Αιγαίου, τα άσπρα πλακόστρωτα σοκάκια, τους ανεμόμυλους, την ηρεμία των λιγότερο γνωστών νησιών του συγκεκριμένου νησιωτικού συμπλέγματος αλλά κακά τα ψέματα, τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου και η πλούσια βλάστηση δε συγκρίνονται με τίποτα! Η πρώτη μου επαφή με τα νησιά του Ιονίου ήταν στη Λευκάδα και στη συνέχεια ακολούθησε η Ζάκυνθος, αλλά αν υπήρξε ένα νησί που με έκανε να ερωτευτώ πραγματικά το Ιόνιο Πέλαγος, αυτό δεν είναι άλλο από την Κεφαλονιά!
Eye Ubiquitous via Getty Images

Αγαπώ τις Κυκλάδες, αγαπώ το μπλε του Αιγαίου, τα άσπρα πλακόστρωτα σοκάκια, τους ανεμόμυλους, την ηρεμία των λιγότερο γνωστών νησιών του συγκεκριμένου νησιωτικού συμπλέγματος αλλά κακά τα ψέματα, τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου και η πλούσια βλάστηση δε συγκρίνονται με τίποτα!

Η πρώτη μου επαφή με τα νησιά του Ιονίου ήταν στη Λευκάδα και στη συνέχεια ακολούθησε η Ζάκυνθος, αλλά αν υπήρξε ένα νησί που με έκανε να ερωτευτώ πραγματικά το Ιόνιο Πέλαγος, αυτό δεν είναι άλλο από την Κεφαλονιά!

If you want to relax. Listen to this... That's the sound of #paradise!

A video posted by Maria Kofou ✈️ (@travelstoriesfromyworld) on

Η Κεφαλονιά είναι ένα από τα λίγα νησιά που όσο και να τα γυρίσεις, όσες μέρες και να μείνεις εκεί δε θα μπορέσεις να προλάβεις να δεις όλες της ομορφιές της γιατί κάθε φορά έχει κάτι καινούριο να σου αποκαλύψει.

Τα γραφικά της χωριουδάκια, οι αμμώδεις παραλίες, οι ζωντανές πόλεις της, οι εξωπραγματικές σπηλιές της, όλα συντελούν στη δημιουργία του ιδανικού σκηνικού για τις διακοπές σου και με ένα μαγικό τρόπο σε κάνουν να υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως θα επιστρέψεις και πάλι.

Βρέθηκα στην Κεφαλονιά τον προηγούμενο μήνα για μόλις ένα σαββατοκύριακο και προσπαθώντας να «χωρέσω» στο πρόγραμμα μου όσο περισσότερα μέρη μπορούσα, αποφάσισα να ακολουθήσω την παρακάτω διαδρομή ώστε να πάρω μια γερή δόση γαλάζιου και πράσινου.

Φτάνοντας στο Αργοστόλι πρωί, επιβάλλεται να κάνεις μια σύντομη αλλά ευχάριστη βόλτα στο άδειο ακόμα λιμάνι και αν έχεις φάει καλό πρωινό, να περπατήσεις και τη γέφυρα De Bosset στο παλιό λιμάνι. Και μετά την πρωινή άσκηση, μπες στο αυτοκίνητο και ετοιμάσου για μοναδικά τοπία.

Η διαδρομή

Πρώτη στάση: Καταβόθρες. Οι Καταβόθρες στην Κεφαλονιά είναι ρωγμές - ανοίγματα δίπλα στη θάλασσα, όπου μπαίνει το νερό και ακολουθεί μια μεγάλη διαδρομή διασχίζοντας υπόγεια σχεδόν ολόκληρο το νησί. Απίστευτο θέαμα, σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα «μυστήρια του Αργοστολίου».

Δεύτερη στάση: ο πιο ρομαντικός φάρος της Ελλάδας ή αλλιώς το «Φανάρι», όπως το λένε οι ντόπιοι. Μόλις 2,5 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, συνθέτει ένα ρομαντικό και γαλήνιο σκηνικό που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

Τρίτη στάση: Πρωινή βουτιά στους Πετανούς και στο Μύρτο, όταν ακόμα δεν έχει κάνει την εμφάνισή του ο πολύς κόσμος. Οι πρώτες πρωινές ώρες στις συγκεκριμένες παραλίες είναι απλά συγκλονιστικές.

Τέταρτη στάση: Αναζήτηση του Λοχαγού Κορέλι στο χωριουδάκι Άσσος! Κατά τη γνώμη μου το πιο όμορφο χωριό της Κεφαλονιάς. Κάνε μια στάση για καφέ στο λιμανάκι και ανηφόρισε προς τη χερσόνησο, για να επισκεφθείς το Ενετικό Κάστρο του 16ου αιώνα.

Πέμπτη στάση: Το μαγευτικό και κοσμοπολίτικο Φισκάρδο. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, οι βουκαμβίλιες στους κήπους και το αρχοντικό λιμάνι σε μεταφέρουν αυτόματα στον 18ο αιώνα και σε ταξιδεύουν νοερά στη γειτονική Ιταλία. Περπατώντας στα στενάκια του, έχε το νου σου στο σπίτι του ποιητή Νίκου Καββαδία με την επιγραφή που δηλώνει πως εκεί παραθέριζε ως παιδί τους καλοκαιρινούς μήνες και πρόσεχε όπως θα περπατάς μην πέσεις πάνω σε κάποιον ηθοποιό, αστέρα του Χόλυγουντ, πράγμα πολύ συνηθισμένο το καλοκαίρι καθώς το Φισκάρδο είναι αγαπημένος προορισμός των διασημοτήτων από όλο τον κόσμο.

Έκτη στάση: Αφού ξυπνήσεις και πάρεις το πρωινό σου στο Φισκάρδο, μπες στο αυτοκίνητο και κατευθύνσου προς την παραλία Δαφνούδι για να κάνεις την πρώτη βουτιά της ημέρας και μετά προς το όμορφο παραθαλάσσιο χωριουδάκι Αγία Ευφημία για καφέ.

Έβδομη στάση: το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης (2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης). Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη διαστάσεων 40 x 50 μ. και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30μ. Προσπάθησε να πας νωρίς για να μη βρεις πολύ κόσμο ή αργά, στο κλείσιμο που οι βαρκάρηδες έχουν όρεξη για κουβέντα και καντάδες.

Όγδοη στάση: Φεύγοντας από τη Μελισσάνη σε κοντινή απόσταση από το Λιμνοσπήλαιο βρίσκεται η Αντίσαμος. Η ιδανική παραλία για βουτιά και χαλάρωση. Απόφυγε τον πολύ κόσμο προσπερνώντας το μπαρ με τις ξαπλώστρες και το περίπτερο με τα water sports και άπλωσε την πετσέτα σου λίγο πιο πέρα, κάτω από τη σκιά των δέντρων. Το σημείο είναι ιδανικό και για μεσημεριανή σιέστα.

Ένατη στάση: Μετά τη θάλασσα, μας καλεί η Σάμη για ψαράκι με θέα. Η δική μου αγαπημένη επιλογή το εστιατόριο Familia στην άκρη του λιμανιού.

Δέκατη στάση: Επιστροφή στο Αργοστόλι για βραδινή βόλτα στο φωτισμένο λιμάνι και αποχαιρετιστήριο ποτό με την παρέα ή το άλλο σου μισό.

Food places #Tstories Approves:

  • Μελίνα για καφεδάκι και γλυκό (Περιοχή Φισκάρδο)
  • Ο Αλέξανδρος για καλό φαγητό και κουβεντούλα με τους ιδιοκτήτες (Περιοχή Μύρτος)
  • Φαμίλια για ψαράκι με θέα (Περιοχή Σάμη)

Για περισσότερες ιδέες για το ταξίδι σου στην Κεφαλονιά, δες το hashtag μου στο instagram και το facebook album από το ταξίδι μου στο νησί!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του travelstoriesfromyworld.com