Δέκα πράγματα να κάνεις στο Μάλμε, στη Σουηδία

Είναι τρελοί οι Σουηδοί! Αλλά αν είσαι και συ για... τρέλες τότε σου προτείνω να πας στο Ribersborgs Kallbadhus για σάουνα και αμέσως μετά να βουτήξεις στα παγωμένα νερά της θάλασσας! Τολμάς; Εγώ... μπορεί να βούτηξα στη Βαϊκάλη της Σιβηρίας, αλλά εδώ δεν το τόλμησα!
shishic via Getty Images

Αν σκέφτεσαι να ταξιδέψεις στην Κοπεγχάγη, στην όμορφη Δανία, σου προτείνω να αφιερώσεις και μία ημέρα στο «μικρό αδερφάκι της» - όπως ονομάζουν οι Δανοί την πόλη της γειτονικής Σουηδίας, το Μάλμε.

Μόλις μισή ώρα με τρένο, σε μια ενδιαφέρουσα διαδρομή πάνω στη γέφυρα Όρεσουντ ή Έρεσουντ, (Öresund ή Øresund) αρκεί για να σε μεταφέρει από τη μια χώρα στην άλλη. Mία γέφυρα με σιδηρόδρομο και αυτοκινητόδρομο διπλής κατεύθυνσης στο στενό του Όρεσουντ, η οποία συνδέει το νοτιότερο τμήμα της Σουηδίας με την Δανία, το Μάλμε δηλαδή με την Κοπεγχάγη.

Το εισιτήριο θα το προμηθευτείς στον κεντρικό σταθμό των τρένων Kobenhavns H - Central Station της Κοπεγχάγης και κοστίζει 114 DKK (16 ευρώ) με επιστροφή.

Ωραία, έφτασες λοιπόν στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας! Και τώρα τι; Να το δικό μου top 10 για μια μονοήμερη εκδρομή γεμάτη φαγητό και βόλτες!

1. Για Fika στο Lilla Kafferosteriet

Breakfast in Sweden be like... #Malmö #travelblogger #tstories #happiness #wanderlust #nommom

A photo posted by MARIA KOFOU • Tstories ✈️ (@travelstoriesfromyworld) on

Αν νόμιζες πως μόνο εμείς απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας χαλαρά τότε δεν έχεις πάει στη Σουηδία. Οι Σουηδοί το διάλειμμα για καφέ το λένε "fika" και είναι και γι'αυτούς τόσο «ιερό» όσο και το δικό μας δίωρο στην καφετέρια.Εντάξει αυτοί δεν κάθονται τόσες ώρες αλλά σίγουρα ξέρουν να συνοδεύουν τον καφέ τους με νοστιμότατα γλυκά και σφολιάτες! Το αγαπημένο μου καφέ; Το Lilla Kafferosteriet

2. Επίσκεψη στο πιο μικρό μουσείο της Σκανδιναβίας - Ebbas Hus

Small beautiful places around #Malmö

A photo posted by MARIA KOFOU • Tstories ✈️ (@travelstoriesfromyworld) on

Το Μουσείο Ebbas Hus ανοίγει μόνο Τετάρτες οπότε οι πιθανότητες να το βρεις ανοικτό είναι ελάχιστες! Παρόλα αυτά αξίζει να πας μέχρι εκεί μόνο και μόνο για να βγάλεις όμορφες φωτογραφίες. Είναι πολύ κοντά στην από πάνω καφετέρια!

3. Βόλτα στο πάρκο Slottstradgarden

Πολύ κοντά στο κέντρο, βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της περιοχής. Λιμνούλες, ένας μύλος και τεράστιες εκτάσεις για περπάτημα είναι ό,τι καλύτερο για τη μεσημεριανή σου βόλτα!

4. Για σούπερ σαλάτες στο Holly Greens

Αν και είμαι fan του κρέατος, ομολογώ πως το συγκεκριμένο εστιατόριο μου άρεσε πολύ. Θα βρεις μόνο σαλάτες και φρούτα αλλά πίστεψέ με, η μυρωδιά των φρέσκων οπωρολαχανικών μπαίνοντας στο μαγαζί θα σε τρελάνει! Αξίζει να καθίσεις! Το βρίσκεις εδώ!

5. Για χάζι στην μικρή πλατεία Lilla Torg

Lilla Torg ή αλλιώς Μικρή Πλατεία! Είναι πραγματικά μικρή αλλά πολύ πολύ όμορφη! Πιες τον καφέ σου στην καφετέρια με τα βιβλία Folk a Rock και χάζεψε τον κόσμο να περνά.

6. Ribersborgs Kallbadhus

Ribersborg Kallbadhus is an open-air public bath on the Ribersborg beach in Malmö. Dare to try it

A photo posted by MARIA KOFOU • Tstories ✈️ (@travelstoriesfromyworld) on

Είναι τρελοί οι Σουηδοί! Αλλά αν είσαι και συ για... τρέλες τότε σου προτείνω να πας στο Ribersborgs Kallbadhus για σάουνα και αμέσως μετά να βουτήξεις στα παγωμένα νερά της θάλασσας! Τολμάς; Εγώ... μπορεί να βούτηξα στη Βαϊκάλη της Σιβηρίας αλλά εδώ δεν το τόλμησα!

7. Η γέφυρα των παπουτσιών (David Hall Bridge)

Τα αποτυπώματα και τα παπούτσια γνωστών Σουηδών ηθοποιών και κατοίκων της περιοχής, συγκεντρωμένα σε μια γέφυρα.Το λες και τέχνη. Ψάξτη!

8. Ηλιοβασίλεμα με θέα το Turning Torso

Το καλύτερο ηλιοβασίλεμα με θέα το πιο ψηλό κτήριο της Σκανδιναβίας, το Turning Torso, θα το δεις από την «πλατεία των σκύλων», μια καταπράσινη έκταση δίπλα στη θάλασσα!

9. Möllevångstorget market

Για φρούτα και μυρωδιά λουλουδιών να πας στο συγκεκριμένο open market! Είναι υπέροχο!

10.Triangeln Metro Station

Από τους αγαπημένους μου σταθμούς μετρό! Ο Triangeln Metro Station ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Από τον συγκεκριμένο σταθμό μπορείς να πάρεις και το τρένο της επιστροφής για Κοπεγχάγη!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα travelstoriesfromyworld.com