Τα αγάλματα του παρόντος

Ακολούθησαν περισσότερες σκηνές, κατά την αλλαγή φρουράς, με τους Εύζωνες υποβασταζόμενους ξανά, να διασχίζουν τα παγωμένα και ολισθηρά μάρμαρα του Συντάγματος. Με βήματα αργά και προσεκτικά, διαφύλατταν όχι μόνο την ισορροπία τους, αλλά και την περηφάνια τους, με βήματα που κουβαλούσαν το ανυπολόγιστο βάρος των ρούχων τους, αλλά και της θέσης τους. Οι Εύζωνοι αυτοί αποτέλεσαν τα αγάλματα του παρόντος που ανεξαρτήτως συνθηκών παραμένουν ακίνητα και αλώβητα.
eurokinissi

Ο πρώτος μήνας του χρόνου βρήκε την Ελλάδα πολυεπίπεδα απροετοίμαστη.

Οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν δεν ήταν ιδιαίτερα πρωτόγνωρες, καθώς είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο η καρδιά του χειμώνα να κατεβάζει το θερμόμετρο υπό του μηδενός και να το συνοδεύει με χιόνι. Περισσότερο εξέπληξε το γεγονός πως η Ελλάδα στο σύνολό της είχε να δει τόσο χιόνι από την δεκαετία του '70. Σαφώς για την Βόρειο Ελλάδα και δη την βορειοδυτική, το πυκνό χιόνι δεν είναι ανήκουστο, ωστόσο όλοι ξέρουμε πως Ελλάδα είναι η Αθήνα, και όταν αυτή πληγεί, τότε μόνο κάθε ζήτημα ανάγεται σε μέγα.

Οι θερμοκρασίες τις προηγούμενες ημέρες που άγγιξαν μέχρι και τους -15 στην πρωτεύουσα και τους -20 σε άλλες περιοχές, οδηγησαν τους πολίτες σε κατ'οίκον περιορισμό για την διατήρηση της ασφάλειάς τους. Διακοπές ρεύματος, νερού, προβλήματα θέρμανσης, έλλειψη υποδομών, επαρκών εγκαταστάσεων και δυσλειτουργία υπηρεσιών, παρέλυσαν τις πόλεις, σε μία Ελλάδα ανήμπορη να αντιδράσει.

Έχοντας εξοικειωθεί με εικόνες ντροπής, που παρουσιάζουν το σκοτεινό και ανεύθυνο πρόσωπο της Ελλάδας στη διαχείριση πολλών ζητημάτων, υπήρξε ωστόσο, τις προηγούμενες μέρες, μία ακτίνα φωτός, μια υπηρεσία που δεν σταμάτησε λεπτό να λειτουργεί και που θύμισε ότι η ελπίδα δεν έχει ακόμα χαθεί.

Αυτή δεν είναι άλλη από την σκηνή που απεικονίζει μέλη της Προεδρικής Φρουράς να σκεπάζουν με κάπα τους Εύζωνες στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος. Ακολούθησαν περισσότερες σκηνές, κατά την αλλαγή φρουράς, με τους Εύζωνες υποβασταζόμενους ξανά, να διασχίζουν τα παγωμένα και ολισθηρά μάρμαρα του Συντάγματος. Με βήματα αργά και προσεκτικά, διαφύλατταν όχι μόνο την ισορροπία τους, αλλά και την περηφάνια τους, με βήματα που κουβαλούσαν το ανυπολόγιστο βάρος των ρούχων τους, αλλά και της θέσης τους.

Οι Εύζωνοι αυτοί αποτέλεσαν τα αγάλματα του παρόντος που ανεξαρτήτως συνθηκών παραμένουν ακίνητα και αλώβητα. Αγάλματα που τιμάνε με κάθε ικμάδα του σώματός τους την ιστορία του έθνους τους και τα χρώματα της σημαίας τους. Οι Εύζωνοι αυτοί, αποτέλεσαν την ένδειξη του οτι η Ελλάδα ακόμα αντέχει.

Δημοφιλή