Τα 8 διασημότερα παιδιά της μεγάλης οθόνης

Τα 8 πιο αγαπημένα κινηματογραφικά παιδιά
They have just gotten their first look at the Emerald City where they hope to meet the Wizard of Oz.
twm1340/Flickr
They have just gotten their first look at the Emerald City where they hope to meet the Wizard of Oz.

Μας έκαναν παρέα για χρόνια (ναι μιλάμε για τα Κυριακάτικα απογεύματα της παιδικής ηλικίας που έμοιαζαν να μην τελειώνουν ποτέ) Μπορεί να μεγαλώσαμε αλλά τα κινηματογραφικά παιδιά εξακολουθούν να αποτελούν μια τρυφερή ανάμνηση.

OLIVER TWIST

Το κλασσικό μυθιστόρημα του Ντίκενς έχει μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη 12 φορές ως τώρα (δεν μετράμε καν τις φορές που έγινε τηλεοπτική σειρά). Εμείς διαλέξαμε το μιούζικαλ του 1968 σε σκηνοθεσία Carol Reed που κέρδισε 6 Οσκαρ. Μέσα από μία συγκινητική ιστορία, η περιπέτεια του Όλιβερ Τουίστ αφήνει γλυκιά γεύση με το αίσιο τέλος της. Αξέχαστη παραμένει η ατάκα που ξεστομίζει ό Ολιβερ στην αρχή του τρέιλερ. "Please sir can I have some more?"

ANNIE

Η ορφανή Άννυ δεν χάνει την ελπίδα της και συνεχίζει να αναζητά τους γονείς της στο διάσημο μιούζικαλ του Μπρόντγουει Σκευωρίες και τραγούδι, οδηγούν στο απόλυτο happy ending. To κλασσικό μιούζικαλ παίζεται και φέτος στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ.

ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ίσως η πιο διάσημη οικογενειακή ταινία της δεκαετίας του '90. Η περίφημη σκηνή με τον μικρό πρωταγωνιστή να τσιρίζει χάρισε πολύ γέλιο σε μικρούς σε μεγάλους.Έκτοτε ο Macaulay Culkin έμπλεξε με κακές παρέες, αλλά αυτό θα στο συζητήσουμε μια άλλη φορά.

STAND BY ME

Η ιστορία τεσσάρων φίλων που αποφασίζουν να εντοπίσουν το πτώμα ενός μικρού αγοριού. Μια ταινία που εξετάζει την παιδική φιλία και τη διαφορετικότητα, με το τραγούδι της να παραμένει επίκαιρο μέχρι και σήμερα. Αξέχαστη η σκηνή με το διαγωνισμό φαγητού που καταλήγει σε ένα καταπληκτικά σιχαμερό σπλάτερ.

Η ΜΙΚΡΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ

Από πλούσια μαθήτρια ιδιωτικού σχολείου, η Σάρα γίνεται καμαριέρα, αφού ο πατέρας της ανακοινώνεται ως αγνοούμενος. Δεν χάνει ποτέ όμως την αισιοδοξία της.Αυτή είναι η νεώτερη βερσιόν της ταινίας (1995) που έκανε κλασική η Σίρλεϊ Τεμπλ.

CCURLY TOP

Το παιδί θαύμα του Χόλιγουντ υποδύεται ένα σγουρομάλλικο παιχνιδιάρικο κοριτσάκι, που τους κερδίζει όλους με την πληθωρική του συμπεριφορά. Ήταν μία από τις πιο εμπορικές ταινίες του 1935.

Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ

Ο Η 14χρονη τότε Τζούντι Γκάρλαντ, λάμπει ως Ντόροθι σε μια από τις αρτιότερες ταινίες όλων των εποχών.

ΦΑΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν παρουσιάζει την ιστορία της Φάνι και του Αλέξανδρου, που περνούν από την ευτυχισμένη ανέμελη ζωή, σε ένα συντηρητικό και τυραννικό τρόπο ζωής. Η ζωή τους αλλάζει ριζικά, αλλά η δυστυχία καταφέρνει να γεννήσει κάτι καλό.Η ταινία υπάρχει σε 2 βερσιόν- 3 και 5 ώρες αντίστοιχα.