Η κόντρα Μαζιώτη- Γιωτόπουλου και ο άφαντος Χριστόδουλος Ξηρός φοβίζουν την ΕΛ.ΑΣ για νέο χτύπημα

Η κόντρα Μαζιώτη- Γιωτόπουλου και ο άφαντος Χριστόδουλος Ξηρός φοβίζουν την ΕΛ.ΑΣ για νέο χτύπημα
Eurokinissi

Σύμπραξη του Χριστόδουλου Ξηρού με την ασύλληπτη ομάδα του έγκλειστου αρχηγού του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκου Μαζιώτη, φοβάται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι εκτιμήσεις των έμπειρων αναλυτών της ΕΛ.ΑΣ. «δείχνουν» αιματηρή τρομοκρατική επίθεση με στόχο από το χώρο της Δικαιοσύνης ή της Αστυνομίας μέσα στο μήνα Δεκέμβριο.

Οι δύο πιο επικίνδυνοι «πυρήνες» της εγχώριας τρομοκρατίας φέρονται να «συγκλίνουν». Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας βρίσκονται σε παρατεταμένο συναγερμό προσπαθώντας να απλώσουν «δίχτυ προστασίας» πάνω από στόχους που έχουν χαρακτηριστεί ως «κόκκινοι» για εκδήλωση χτυπήματος.

«Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε για τα καλά ύστερα από την τελευταία επιστολή του Μαζιώτη μέσα από τη φυλακή. Στο κείμενό του σημειώσαμε δύο πολύ σημαντικά -και ταυτόχρονα ανησυχητικά- στοιχεία. Το πρώτο έχει να κάνει με το προσκλητήριο που απευθύνει προς τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο για γενικευμένες αντιδράσεις ενάντια στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό. Το δεύτερο σχετίζεται με τη ξεκάθαρη θέση που παίρνει υπέρ του Χριστόδουλου Ξηρού στο θέμα της κόντρας του τελευταίου με Αλέξανδρο Γιωτόπουλο», εξηγεί στην «Huff Post Greece» ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Νίκος Μαζιώτης σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε στις 7 Νοεμβρίου 2014 σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου χαρακτηρίζει το ιδρυτικό στέλεχος της «17Ν» Αλέξανδρο Γιωτόπουλο καταδότη. Στην προσπάθειά τους να «αποκρυπτογραφήσουν» την επιστολή του αρχηγού του «Επαναστατικού Αγώνα» στελέχη της Αντιτρομοκρατικής «βλέπουν» τη διάθεση Μαζιώτη για άνοιγμα προς την ομάδα Ξηρού.

Ο επικηρυγμένος αντί 1.000.000 ευρώ Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες αστυνομικές πηγές, κρύβεται στην Αττική και πιθανότατα δυσκολεύεται να βρει υποστηριχτικό δίκτυο. Και αυτό γιατί τα άτομα που φέρονται να τον βοήθησαν στην απόδρασή του από τον Κορυδαλλό δεν μπορούν να κινηθούν με ευκολία για να του παρέχουν επιπλέον βοήθεια διότι κάποια από αυτά βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας.

Αυτό μπορεί να καθυστερεί τα βήματά του αλλά όχι να τα ακυρώνει. Αυτό που δεν ξέρει η Αστυνομία είναι ποια άτομα θα μπορούσαν να αποτελούν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις ομάδες Ξηρού και Μαζιώτη. «Θεωρούμε ότι υπάρχει ένα τουλάχιστον άτομο του δικτύου Μαζιώτη που είναι ‘καθαρό’. Δηλαδή, δεν υπάρχει στη λίστα με τους υπόπτους για τρομοκρατία. Δεν ξέρουμε τίποτα για αυτόν, όπως δεν ξέραμε τίποτα για τον Σταμπούλο που συνελήφθη πριν από δύο μήνες στο Βύρωνα και αποδείχθηκε δεξί χέρι του Μαζιώτη. Ένα τέτοιο άτομο θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στις δύσκολες αποστολές, όπως είναι η σύμπραξη τρομοκρατών από διαφορετικές οργανώσεις», προσθέτει αστυνομική πηγή.

Οι «πυρήνες» και η κρίσιμη ημερομηνία

Ο Ξηρός φέρεται να διατηρεί επαφές με τη νεότερη γενιά τρομοκρατών, δηλαδή με μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», πολλά εκ των οποίων «μυήθηκαν» στην τρομοκρατία μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβρη του 2008.

Η ημέρα της δολοφονίας Γρηγορόπουλου (6 Δεκεμβρίου) είναι μία κρίσιμη ημερομηνία για την ΕΛ.ΑΣ., καθώς μπορεί να «ντύσει» σημειολογικά μία τρομοκρατική ενέργεια.

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν εκείνη την ημέρα δεν μειώνουν απαραίτητα τις πιθανότητες εκδήλωσης επίθεσης διότι τα μέλη της «Συνωμοσίας» έχουν χτυπήσει στο παρελθόν με τη μέθοδο των «τρομοπακέτων» (δέματα-βόμβες).

Ένα τέτοιο πακέτο-βόμβα, το οποίο περιείχε εκρηκτικά, βίδες και καρφιά, είχε σταλεί πριν από περίπου έξι μήνες στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας. Παραλήπτης-στόχος ήταν ο διοικητής του Α.Τ., ο οποίος γλίτωσε αποφασίζοντας την τελευταία στιγμή να μην ανοίξει το δέμα, πάνω στο οποίο βρέθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, DNA του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η κόντρα Ξηρού-Γιωτόπουλου

Η διαμάχη Ξηρού-Γιωτόπουλου είχε ξεκινήσει μετά τις συλλήψεις των μελών της 17Ν το 2002 όταν ο Χριστόδουλος κατηγορήθηκε από τον Γιωτόπουλο ότι συνεργάστηκε με τις Αρχές.

Ο Ξηρός ένα χρόνο μετά αρνήθηκε τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για κατασκευασμένες καταθέσεις που δεν έδωσε ποτέ. Η κόντρα κλιμακώθηκε το 2009 όταν ο Χριστόδουλος φέρεται να γρονθοκόπησε τον Γιωτόπουλο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο περιβάλλον Γιωτόπουλου ανήκει ο Τζωρτζάτος, ο οποίος επίσης μπήκε στο στόχαστρο της επιστολής Μαζιώτη: «Ο Τζωρτζάτος κατέδωσε συντρόφους του στην υπόθεση της 17Ν, χωρίς πίεση, βία και βασανιστήρια και ο Γιωτόπουλος καταδίκασε τη δράση της 17Ν στο δικαστήριο».

Δημοφιλή