ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/11/2014 16:08 EET

Πήγε για φακελάκι και πιάστηκε στα πράσα!

Image Source via Getty Images

Φακελάκι για εγχείρηση καταρράκτη ζήτησε ο προϊστάμενος της οφθαλμολογικής κλινικής στο νοσοκομείο της Κατερίνης, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Βόρειας Ελλάδας.

Ο 51χρονος οφθαλμίατρος απαίτησε από τους συγγενείς του ασθαινούς 300 ευρώ, ως αμοιβή για την πραγματοποίηση εγχείρησης. Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 51χρονου ιατρού Δημόσιου Νοσοκομείου στη Βόρεια Ελλάδα, με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και της απείθειας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία συγγενή ότι ο ιατρός ζήτησε φακελάκι για να πραγματοποιήσει εγχείρηση «καταρράκτη», παρακάμπτοντας τις διαδικασίες εξέτασης – εισαγωγής και τη λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις, στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, χθες (19-11-2014) το πρωί, στο γραφείο του ιατρού στο Νοσοκομείο, ο συγγενής παρέδωσε προσημειωμένο χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή του 51χρονου, κατά την έρευνα που επακολούθησε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.

Μάλιστα, προσπάθησε να απωθήσει από το γραφείο τους αστυνομικούς, για να αποφύγει τη σύλληψη. Ο συλληφθείς, με την ποινική δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα (20-11-2014), στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.