Η Αντζελίνα Τζολί θέλει να κλείσει την καριέρα της ως ηθοποιός και να αφιερωθεί στη σκηνοθεσία

AP Photo/Rob Griffith
AP Photo/Rob Griffith

Αυτό ήταν; Δεν θα την βλέπουμε πια στη μεγάλη οθόνη; Η Αντζελίνα Τζολί κουράστηκε από την ηθοποιία και όπως δήλωσε στον αυστραλιανό Τύπο, θέλει να κλείσει την καριέρα της ως ηθοποιός -αφού παίξει σε λίγες ακόμη ταινίες- για να αφιερωθεί αποκλειστικά στη σκηνοθεσία.

Αντζελίνα Τζολί: «Λατρεύω τη σκηνοθεσία, είμαι πολύ πιο ευτυχισμένη ως σκηνοθέτης. Μου αρέσει να ακολουθώ ένα πρόγραμμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Μου αρέσει να περνώ δύο χρόνια με ένα θέμα και να μαθαίνω πράγματα για αυτό

Η σταρ του Χόλιγουντ ταξίδεψε στην Αυστραλία για να προωθήσει την τελευταία της ταινία «Unbroken» με την ευκαιρία της παγκόσμιας πρεμιέρας της ταινίας εκεί όπου γυρίστηκε.

Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό δράμα και είναι η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά της Τζολί.

«Θα παίξω σε κάποιες ακόμη ταινίες, αλλά θα ήμουν ευτυχής να τα παρατήσω σε κάποια δεδομένη στιγμή», δήλωσε η Τζολί στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sydney Morning Herald σε συνέντευξή της. «Λατρεύω τη σκηνοθεσία, είμαι πολύ πιο ευτυχισμένη ως σκηνοθέτης. Μου αρέσει να ακολουθώ ένα πρόγραμμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Μου αρέσει να περνώ δύο χρόνια με ένα θέμα και να μαθαίνω πράγματα για αυτό. Μου αρέσει η διανοητική πρόκληση να πρέπει να μαθαίνω τόσο πράγματα και να ανήκω σε κάθε πλευρά της παραγωγής».

Η ταινία «Unbroken» εμπνέεται από την ιστορία του αμερικανού αθλητή Λούι Ζαμπερίνι, που έγινε υποσμηναγός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας και αιχμάλωτος πολέμου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ιαπώνων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Τζολί αυτή την περίοδο κάνει τα γυρίσματα της τρίτης της ταινίας, «By the sea», στην οποία παίζει στο πλευρό του Μπραντ Πιτ. «Να είμαι εγώ σκηνοθέτης του δικού μου ρόλου ήταν πολύ δύσκολο, να είμαι σκηνοθέτης του Μπραντ ήταν μια πρόκληση αλλά και να παίζω μαζί του πολύ βαριές δραματικές σκηνές ήταν δύσκολο επίσης», τόνισε.