Συνάντηση Αριάννας Χάφινγκτον-Παπούλια: Βόμβες εναντίον της Τρόικα

Βόμβες Παπούλια εναντίον Τρόικα στη συνάντηση με την Αριάννα Χάφινγκτον
SOOC

Πυρά κατά της Τρόικα εκτόξευσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά την ημίωρη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο και Διευθύντρια Σύνταξης της Huffington Post, Αριάννα Χάφινγκτον, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τη στάση των δανειστών μας, ενόψει και της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πολλές φορές η τρόικα δείχνει μια σκληρότητα σαν να μην απευθύνεται σε ανθρώπους και να απευθύνεται σε βράχους».

Είχε προηγηθεί η παρότρυνση της Αριάννας Χάφινγκτον προς τους Έλληνες πολίτες να πουν ένα μεγάλο «όχι» στις απαιτήσεις της Τρόικα. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και εάν μπορώ να σας πω τη δικιά μου άποψη: θα είναι πολύ σημαντικό να πούμε ‘όχι’ στην τρόικα. Το ‘όχι’ ήταν πάρα πολύ σημαντικό όταν το είπαμε στον Μουσολίνι, δεν λέω ότι είναι το ίδιο, καθόλου, αλλά είναι σημαντικό τώρα να βάλουμε πρώτα τους ανθρώπους. Γιατί υπάρχει πολύς πόνος».

Το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν πολύ θερμό, με την Αριάννα Χάφινγκτον να προσφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα βιβλίο του πατέρα της, Κώστα Στασινόπουλου, αναφερόμενη στην αντιστασιακή του δράση και τον αγώνα του εναντίον των ναζί.

Ο Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε με χαρά και το βιβλίο που φέρει την υπογραφή της, υπό τον τίτλο «Δες τη ζωή αλλιώς», που κυκλοφορεί στα ελληνικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε με θερμά λόγια για τη λειτουργία της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post, δίνοντας συγχαρητήρια για τους αξιόλογους, όπως είπε, συνεργάτες.

Δημοφιλή