Αριάννα Χάφινγκτον: «Η Huffington Post βασίζεται στις δημοκρατικές αρχές που δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες»

Παρουσίαση HuffPost Greece: H Αριάννα Χάφινγκτον επέστρεψε σπίτι της
Sooc

Με «άρωμα Ελλάδας», σε αίθουσα στο Μουσείο της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της HuffPost Greece, από την πρόεδρο και Διευθύντρια Σύνταξης της Huffington Post, Αριάννα Χάφινγκτον. «Όταν ξεκίναγα την Huffington Post από το γραφείο του σπιτιού μου, σκεφτόμουν ότι ο κόσμος έχει πολλά να πει. Έτσι δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα για να μπορούν οι άνθρωποι να μιλάνε», τόνισε η κα Χάφινγκτον.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η HuffPost «βασίζεται στις δημοκρατικές αρχές που δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες» ενώ σε ότι αφορά τη σχέση της με τη χώρα μας, είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι πάντα μέσα μου, στην καρδιά μου, στα κύτταρά μου στις βαθύτερες αναμνήσεις μου».

Η ελληνικής καταγωγής Αριάννα Χάφινγκτον, υπογράμμισε ότι «αυτό που κάνουμε στην Huffington Post, είναι όταν βλέπουμε ανθρώπους με ταλέντο να τους προωθούμε», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλη την ομάδα που εργάζεται για την ελληνική έκδοση.

Αναφέρθηκε και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, λέγοντας μάλιστα πως «είπαμε όχι στον Μουσολίνι, τώρα είναι η στιγμή για ένα ακόμα όχι στην Τρόικα»! Επιπλέον, τόνισε πως ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της HuffPost Greece είναι να δώσει ελεύθερο βήμα σε όλους τους Έλληνες, τους οποίους κάλεσε να συμμετέχουν σε αυτό το νέο εγχείρημα με τις ιδέες και τις σκέψεις τους. Αναφορικά με το αν φοβάται κάτι, η ίδια τόνισε ότι «ο φόβος δεν είναι κινητήριος παράγοντας για μένα. Η μητέρα μου με έμαθε να κάνω κάτι, όταν νιώθω φόβο». Αυτή είναι και η ουσία του Third Metric, μιας ειδικής κατηγορίας που υπάρχει στην Huffington Post, με θέματα που σχετίζονται με την αλληλεγγύη, τη σοφία και το ευ ζην. Κάποιοι, όπως είπε, με τα προβλήματα πέφτουν στην κατάθλιψη και άλλοι δημιουργούν. Και δεσμεύτηκε ότι στόχος είναι να μεταφέρουμε όλα τα καλά που γίνονται στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο CEO της 24MEDIA, Σταύρος Δρακουλαράκος, σημείωσε πως «η Huffington Post είναι ένα διεθνές τοπικό μέσο. Δίνει έμφαση στην άποψη και τη θέση. Έχει τη σοβαρότητα των ειδήσεων, δίχως να είναι σοβαροφανής». Σε ότι αφορά την 24MEDIA, είπε μεταξύ άλλων ότι «από την ημέρα της ίδρυσης μας θέλαμε να δώσουμε αξία σε ανθρώπους και επενδύσαμε στην εκπαίδευση δημοσιογράφων».

Δημοφιλή