Ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει στις διαφωνίες για τη Δημοκατική Παράταξη

Συνεχίζει να αντιδρά ο Παπανδρέου για τη Δημοκρατική Παράταξη
Eurokinisi/Panagopoulou G.

Στο “τραπέζι” παραμένον οι ενστάσεις και οι διαφωνίες του Γιώργου Παπανδρέου “τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης” διαμηνύει το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, λίγη ώρα μετά τη θετική εικόνα που έβγαλε προς τα έξω ο κ.Βενιζέλος για τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Όπως εξηγούν, αυτές οι ενστάσεις και διαφωνίες πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος ενώ το σύνολο των θέσεων του πρώην πρωθυπουργού θα αποσταλεί στον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αν και διατυπώθηκαν ήδη στη συνάντηση τους νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας και την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση ο κ.Παπανδρέου επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με το δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο που έχει ανάγκη η χώρα επιμένοντας στην ανάγκη απαλλαγής από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Συμβούλεψε δε, να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας που την εκθέτουν σε κινδύνους.

Βενιζέλος: Συνάντηση με "θετικό πρόσημο"

Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα και σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, το κλίμα ήταν “φιλικό” και η έκβαση της συζήτησης των δύο ανδρών είχε “θετικό πρόσημο”.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά τους ξεχωριστούς εορτασμούς της 3ης του Σεπτέμβρη κατά τις οποίες ο μεν κ.Παπανδρέου δεν έδωσε το παρών στην επίσημη εκδήλωση του κόμματος ενώ ο κ.Βενιζέλος δέχθηκε φραστικές επιθέσεις στην ειδική έκθεση που είχε διοργανώσει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου.

Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας και στα εθνικά θέματα αλλά ως ήταν αναμενόμενο σε πρώτο φόντο ήταν τα “θέματα” του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς υπό τη σκέπη της Δημοκρατικής Παράταξης.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένει από τον κ.Παπανδρέου συγκεκριμένες απόψεις και ιδέες για τη πορεία της παράταξης, τις οποίες και αναμένεται να του παρουσιάσει.

Ο κ.Βενιζέλος ερωτηθείς εάν ζήτησε από την προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος να συστρατευθεί στο νέο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης, απάντησε πως το κάλεσμα είναι το ίδιο για όλους, αλλά δεν αποκάλυψε εάν υπήρξε κάποια δεσμευτική ανταπόκριση.

Τέλος, όπως διευκρίνισε ο κ.Βενιζέλος δεν έγινε καμία συζήτηση περί υποψηφιοτήτων στις επόμενες εκλογές αφού αυτές “θα διεξαχθούν το 2016”.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση και με τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη την Παρασκευή.

Δημοφιλή