Ο Μπιλ Κόσμπι στο «μάτι του κυκλώνα» λόγω κατηγοριών για βιασμούς

Ο Μπιλ Κόσμπι στο «μάτι του κυκλώνα» λόγω κατηγοριών για βιασμούς
Entertainer and Navy veteran Bill Cosby at a Veterans Day ceremony, Tuesday, Nov. 11, 2014, at the The All Wars Memorial to Colored Soldiers and Sailors in Philadelphia. (AP Photo/Matt Rourke)
Entertainer and Navy veteran Bill Cosby at a Veterans Day ceremony, Tuesday, Nov. 11, 2014, at the The All Wars Memorial to Colored Soldiers and Sailors in Philadelphia. (AP Photo/Matt Rourke)
ASSOCIATED PRESS

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός και κωμικός, Μπιλ Κόσμπι, καθώς άλλη μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από αυτόν.

Πρόκειται για την Τερέζ Σερινέζ, 57χρονη νοσοκόμα από το Μπόκα Ρέιτον της Φλόριντα, η οποία αφηγήθηκε την ιστορία της στη The Huffington Post, 38 χρόνια μετά τον φερόμενο βιασμό της από τον Κόσμπι.

Οι κατηγορίες της Σερινέζ την καθιστούν την έβδομη γυναίκα η οποία ισχυρίζεται δημόσια ότι έπεσε θύμα του γνωστού ηθοποιού. Το 2005, η Άντρεα Κόνσταντ, πρώην διευθύντρια επιχειρήσεων για την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Πανεπιστημίου Τεμπλ, υπέβαλε αγωγή κατά του Κόσμπι, υποστηρίζοντας ότι την είχε ναρκώσει και κακοποιήσει έναν χρόνο πριν. Λίγο μετά, η Ταμάρα Γκριν προέβη σε αντίστοιχους ισχυρισμούς στο «Today Show», κάνοντας λόγο για αντίστοιχο περιστατικό τη δεκαετία του 1970. Άλλες 12 γυναίκες συμφώνησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας να εμφανιστούν ως μάρτυρες στην υπόθεση της Κόνσταντ, περιλαμβανομένης της Μπεθ Φεριέρ, η οποία κατονομάστηκε, ωστόσο η υπόθεση έλαβε τέλος εξωδικαστικά τον Νοέμβριο του 2005. Το 2006, η Μπάρμπαρα Μπόουμαν αποκάλυψε την ταυτότητά της ως μίας εξ αυτών των 12 γυναικών, διηγούμενη την ιστορία της στο People Magazine. Η Σερινέζ υποστηρίζει ότι ήταν άλλη μία από τις 12.

Στις 16 Νοεμβρίου, το Hollywood Elsewhere δημοσίευσε την αφήγηση της Τζόαν Τάρσις σχετικά με τις εμπειρίες της από τον Κόσμπι, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι την είχε ναρκώσει και βιάσει το 1969. Στις 18 Νοεμβρίου, το πρώην σουπερμόντελ Τζάνις Ντίκινσον ισχυρίστηκε σε συνέντευξή της στο «Entertainment Tonight» ότι ο Κόσμπι την είχε «στοχεύσει« το 1982. Επίσης, η Κάρλα Φερίνο επίσης προέβη σε αντίστοιχους ισχυρισμούς στις 19 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το NBC επιβεβαίωσε στην HuffPost Entertainment ότι ακυρώθηκε εκπομπή με τον διάσημο ηθοποιό η οποία είχε σχεδιαστεί, με το δίκτυο να μην προβαίνει σε σχόλια πάνω στο θέμα. Νωρίτερα, το Netflix είχε επίσης προβεί σε αντίστοιχη κίνηση σχετικά με το «Bill Cosby 77», ενώ η TV Land μετά τις ενέργειες του NBC και του Netflix ματαίωσε όλες τις επαναλήψεις του «The Cosby Show» που είχε προγραμματίσει.

Με πληροφορίες από την αμερικανική έκδοση της Huffington Post

Δημοφιλή