ΔΙΕΘΝΕΣ
20/11/2014 13:11 EET | Updated 20/11/2014 14:36 EET

Έλληνας πολίτης νεκρός στο Ντονιέτσκ της Ουκρανίας

ASSOCIATED PRESS
Κρατήρας από έκρηξη βλήματος στο Ντονιέτσκ (φωτογραφία αρχείου)

Έλληνας πολίτης, 49 χρονών, ο οποίος καταγόταν από το χωριό Ραζντόλναγε του Ντονιέτσκ στην Ουκρανία, βρήκε τον θάνατο χθες από πυρά κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της αυτοανακηρυχθείσας «ΛΔ του Ντονιέτσκ», που έχει αποσχιστεί από την Ουκρανία, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι πληροφορίες για τον θάνατό του είναι έως στιγμής λιγοστές, αλλά έχουν διασταυρωθεί από πολλές τοπικές πηγές, οι οποίες μιλούν για επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με πυρά πυροβολικού εναντίον ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος.

Ιστορικός ως προς τις σπουδές του, είχε βρεθεί στην περιοχή για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει τη μητέρα του, σχεδιάζοντας να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, γιος και κόρη.

Όπως είχε αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πριν μερικούς μήνες, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ειρηνική ζωή του στην Αθήνα, να ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή και να πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Κιέβου. «Δεν να μείνω αμέτοχος» είχε πει τότε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 49χρονος είχε δηλώσει ότι συγκεντρώνει στοιχεία για τις «εγκληματικές», όπως τις χαρακτήρισε, «πράξεις των ουκρανικών δυνάμεων» και ότι σκόπευε αυτό το υλικό να το χρησιμοποιήσει ως βάση για μια μελλοντική έκδοση ή ένα ντοκιμαντέρ.