ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/11/2014 08:11 EET | Updated 21/11/2014 08:54 EET

Στο πλευρό Βενιζέλου ο Σημίτης για τη Δημοκρατική Παράταξη

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στην οποία ο πρώτος απέσπασε τη συναίνεση του δεύτερου για τη Δημοκρατική Παράταξη. Κάτι που δεν κατάφερε ωστόσο ο κ. Βενιζέλος να κάνει στη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Σημίτη, αναφέρεται ότι αναφορικά με τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, συμφώνησαν ότι η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα. «Ο Κώστας Σημίτης επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί εντατικά η προσπάθεια συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη δημιουργία του αναγκαίου ισχυρού πόλου για την πολιτική σταθερότητα και το μέλλον της χώρας», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή, όπου έλαβε χώρα η συνάντηση, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος περιορίστηκε να αναφέρει ότι είχαν «μία πολύ ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων», που αφορούσε τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, την οικονομία και τα διεθνή θέματα.

«Προφανώς, μιλήσαμε και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση όπου το μείζον ζήτημα είναι η σταθερότητα του τόπου και η διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είχα επίσης την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Σημίτη για την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, κορμός της οποίας είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

Χθες, Πέμπτη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε και με τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος επιμένει στις διαφωνίες για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως έσπευσε να διαμηνύσει το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, λίγη ώρα μετά τη θετική εικόνα που έβγαλε προς τα έξω ο κ.Βενιζέλος για τη συνάντηση των δύο ανδρών.