ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/11/2014 02:50 EET

Δεκάδες καταθέσεις για το "πλιάτσικο" στα Εξάρχεια από άνδρες των ΜΑΤ

Socrates Baltagiannis / SOOC

Τριάντα καταθέσεις έχουν πάρει οι αρμόδιοι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση με το βίντεο που δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν «πλιάτσικο» σε περίπτερο στα Εξάρχεια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατάθεση έχει δώσει ολόκληρη η διμοιρία που ενεπλάκη στο περιστατικό, ο επικεφαλής της, ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου και αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν οι δύο άνδρες που απεικονίζονται στο βίντεο να συνομιλούν με τους αστυνομικούς και δηλώνουν υπάλληλοι του περιπτέρου, ενώ κατάθεση έδωσε και ο ιδιοκτήτης που υποστηρίζει ότι οι άνδρες των ΜΑΤ του έκλεψαν νερά από το ψυγείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα του περιστατικού δεν ήταν ο ίδιος παρόν και είχε αφήσει στη θέση του τους δύο υπαλλήλους που τον βοηθούν στη δουλειά εδώ και πολύ καιρό.

Εντολή για άμεση διερεύνηση

Πρωταγωνιστής του επεισοδίου από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ. είναι 20χρονος άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος εισήχθη στη συγκεκριμένη υπηρεσία πριν από μόλις ένα μήνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, έχει κατάθεση γυναίκας, η οποία εμφανίζεται να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς των αστυνομικών που αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι του περιπτέρου δεν δέχθηκαν να τους πουλήσουν τα νερά.

Το επίμαχο βίντεο έχει σταλεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει γίνει μοντάζ του υλικού ή κάποια άλλη παρέμβαση.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει εντολές για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης που προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο και έντονο προβληματισμό στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Και αυτό γιατί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις πολύ σοβαρές καταγγελίες πολιτών για κατάχρηση εξουσίας από πλευράς αστυνομικών. Τουλάχιστον τρεις δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ φέρονται να χτυπήθηκαν με γκλοπ από άνδρες των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο. Η έρευνα ανατέθηκε στον Εισαγγελέα , κ. Σπυρίδωνα Παππά.