Tα running groups που θα σε κάνουν να τρέξεις!

Εσύ σε ποια ομάδα τρεξίματος θα γίνεις μέλος;
1morekm

Tο τρέξιμο έχει μπει για τα καλά στη ρουτίνα του Έλληνα. Ο φετινός Κλασσικός Μαραθώνιος έσπασε ρεκόρ συμμετοχών με τους Έλληνες να λαμβάνουν μέρος στην κλασσική διαδρομή των 42 χλμ αλλά και των 10 & 5 χλμ. Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο διοργανώνονται αγώνες που γεμίζουν ολοένα και περισσότερο με συμμετοχές. Εκτός από τα οφέλη που έχει το τρέξιμο στην υγεία, σωματική και ψυχική, είναι μία μορφή άσκηση με χαμηλό κόστος, αφού το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Η τάση αυτή είναι που οδήγησε τους ανθρώπους να συντονιστούν και να αρχίσουν να δημιουργούν ομάδες τρεξίματος που συναντιούνται και προπονούνται μαζί. Το τρέξιμο θεωρείται ως επί των πλείστων μοναχικό άθλημα αλλά τα πλεονεκτήματα του να είναι κανείς μέλος για ομάδας για το τρέξιμο είναι πολλά. Δειλά δειλά έχουν αρχίσει να δημιουργούνται οι πρώτες ομάδες τρεξίματος που στοχεύουν να φέρουν πιο κοντά τους δρομείς και να βοηθήσουν όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο τρέξιμο, να το αγαπήσουν. Πρόκειται για ανθρώπους, πρωτάρηδες και πιο προχωρημένους, που θέλουν να μοιραστούν το πάθος τους για τρέξιμο, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να βρουν παρέα για το αγαπημένο τους σπορ.

Έχοντας ως μότο τη φράση “Έλα. Όσο αργά και να πηγαίνεις, είσαι πιο γρήγορος από όσους δεν ήρθαν”, το #1morekm συγκεντρώνεται μία φορά το μήνα σε κάποιο σημείο στην Αττική που κανονίζεται μέσα από τα social media. Προσκαλεί όλους τους ερασιτέχνες δρομείς να λάβουν μέρος, να τρέξει όσο μπορεί ο καθένας και να περάσει καλά. Μπόνους, το τσιμπούσι με τις χειροποίητες μπάρες, τα ισοτονικά και τα φρούτα που κερνάνε μετά την προπόνηση.

Για να γίνει κανείς μέλος αυτής της ομάδας αρκεί να είναι γένους θηλυκού και να τρέχει για ευχαρίστηση. Σημασία δεν έχει ούτε αν είναι κανείς έμπειρος δρομέας, ούτε οι επιδόσεις του. Σημασία έχει να θέλει να προσπαθήσει και να σηκωθεί από τον καναπέ. Οι συναντήσεις γίνονται μία φορά το μήνα και έχουν ως μοναδικό στόχο τη διασκέδαση.

Οι δρομείς του πάρκου Τρίτση, συστήνονται ως mustukuluru team και η δημιουργία τους οφείλεται σε λόγους γεωγραφικούς. Με σημείο αναφοράς το Πάρκο Τρίτση, οργανώθηκαν για να περνάνε τα βάσανα πιο εύκολα. Πάνω από όλα, όμως, είναι μια παρέα που με αφορμή το τρέξιμο, το ποδήλατο και το κολύμπι βρίσκει ευκαιρία για εξορμήσεις.

Σύλλογοι Δρομέων Υγείας

Σε επίπεδο Συλλόγου, σχεδόν κάθε πόλη της Ελλάδας έχει δημιουργήσει και τον δικό της Σύλλογο Δρομέων Υγείας με σκοπό να προάγουν τον αθλητισμό και να δώσουν σε κάθε πολίτη ευκαιρία να αθληθεί.