Έρχεται το νέο παιχνίδι του Game of Thrones

Έρχεται το νέο παιχνίδι του Game of Thrones
Telltale Games-YouTube

Η τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», βασισμένη στη δημοφιλή σειρά βιβλίων φαντασίας «A Song of Ice and Fire» του Τζωρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς εκατομμύρια φανατικοί φίλοι παρακολουθούν εναγωνίως την ανελέητη μάχη για τη κατάκτηση του «Σιδερένιου Θρόνου».

Ακόμα και μετά την «έκρηξη», στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, την οποία επέφερε ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», καθιστώντας mainstream μια θεματολογία (fantasy) η οποία μέχρι τότε θεωρούνταν αποκλειστικά τμήμα της «geek» κουλτούρας, η επιτυχία του Game of Thrones ξεπερνά κάθε προηγούμενο- και ως εκ τούτου, είναι άξιον απορίας που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει μια πραγματικά «blockbuster» μεταφορά του στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Δύο που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία: το «Game of Thrones: Genesis» (2011) ήταν ένα strategy το οποίο τοποθετούνταν χρονικά πολλά χρόνια πριν τα γεγονότα της σειράς και δεν έλαβε ιδιαίτερα καλές κριτικές, ενώ το «Game of Thrones» (2012) ήταν ένα RPG (παιχνίδι ρόλων) η ιστορία του οποίου (γραμμένη υπό την επίβλεψη του ίδιου του Τζωρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν) εκτυλισσόταν παράλληλα με τα γεγονότα της σειράς, με τον παίκτη να χειρίζεται εναλλάξ δύο χαρακτήρες, σε δύο ιστορίες οι οποίες κάποια στιγμή «ενώνονταν»- και φυσικά να περιπλανιέται σε τοποθεσίες της σειράς, συναντώντας γνωστούς χαρακτήρες (κάποιοι εκ των οποίων είχαν ενσαρκωθεί από πλευράς voice acting από τους ηθοποιούς που τους παίζουν και στη σειρά). Κατά την άποψη του γράφοντος, αν και είχε τα μειονεκτήματά του, αυτά ήταν περισσότερο τεχνικού χαρακτήρα και χειρισμού, οπότε και επισκιάζονταν από μια πολύ ωραία ιστορία και ενδιαφέρουσα εξέλιξη χαρακτήρων- οπότε και ήταν πραγματικά κρίμα που το παιχνίδι δεν έλαβε της αναγνώρισης που το άξιζε, καθώς πήρε ανάμεικτες κριτικές.

Ωστόσο η Telltale- εταιρεία γνωστή στον κόσμο των gamers για την ιδιαίτερη προσέγγισή της στα adventure games, με τίτλους όπως το Walking Dead και το Wolf Among Us- σκοπεύει να δώσει στο Game of Thrones την gaming εκπροσώπηση που του αξίζει: στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησε τρέιλερ του επερχόμενου παιχνιδιού, το οποίο, σύμφωνα με το Wired, αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν τα τέλη του έτους για PC, Mac, Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, Playstation 4 και iOS.

Το παιχνίδι θα είναι στο γνωστό «επεισοδιακό» format της Telltale (δηλαδή θα βγει σε επεισόδια), και φαίνεται ότι θα περιλαμβάνει ενεργή συμμετοχή γνωστών χαρακτήρων, όπως η Cersei Lannister, ο Tyrion Lannister, η Margaery Tyrell και άλλοι, ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι το τρέιλερ – περισσότερο «teaser», για την ακρίβεια- «καλωσορίζει» τον θεατή με την χαρακτηριστική φωνή της αδίστακτης βασίλισσας Cersei (κατά κόσμον Lena Headey).

Το παιχνίδι θα βασίζεται περισσότερο στην τηλεοπτική σειρά παρά στα βιβλία και θα επικεντρώνεται σε έναν οίκο από τον Βορρά, ονόματι Forrester και θα εκτυλίσσεται μεταξύ του τέλους της τρίτης και του τέλους της τέταρτης σαιζόν.

Δημοφιλή