Αστυνομικοί στη Σαντορίνη άφησαν ελεύθερους παράνομους μετανάστες

"Ξηλώθηκε" το ΑΤ Σαντορίνης μετά την "απελεύθέρωση" παράνομων μεταναστών
Every photo of Santorini turns out beautiful, no matter where you point your camera and what lens you put on it.
Every photo of Santorini turns out beautiful, no matter where you point your camera and what lens you put on it.
szeke/Flickr

«Ξηλώθηκε» με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. το Αστυνομικό Τμήμα Σαντορίνης, ύστερα από απίστευτη καταγγελία ότι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερους εννέα παράνομους μετανάστες οι οποίοι είχαν επιχειρήσει να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο του νησιού στη Βιέννη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου και παραδόθηκαν στους τέσσερις άνδρες του Α.Τ. Σαντορίνης, οι οποίοι αποφάσισαν να σκίσουν τα πλαστά έγγραφα και να τους ελευθερώσουν. Άγνωστη παραμένει η αιτία που τους οδήγησε σε αυτή την πρωτοφανή πράξη με την πιθανότερη εκδοχή να είναι ότι απλά δεν ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για δύο αρχιφύλακες, έναν υπαρχιφύλακα και έναν αστυφύλακα, οι οποίοι το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου δεν κίνησαν τις νόμιμες διαδικασίες για τους εννέα αλλοδαπούς, οι οποίοι αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν στην Αυστρία με. Η διαδικασία προέβλεπε να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους για πλαστογραφία και παράνομη διαμονή στη χώρα.

Αυτό που έγινε, όμως, τελικά ήταν να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των αστυνομικών για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και των διατάξεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Δημοφιλή