Κολομβία: Σε εξέλιξη επιχείρηση για την απελευθέρωση ομήρων

Κολομβία: Σε εξέλιξη επιχείρηση για την απελευθέρωση ομήρων
Noam Galai / noamgalai.com via Getty Images

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος δήλωσε χθες Πέμπτη ότι έχει διατάξει τη διεξαγωγή επιχείρησης για την απελευθέρωση ενός στρατηγού και τεσσάρων άλλων ομήρων που απήχθησαν από αντάρτες των FARC.

"Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη", δήλωσε ο πρόεδρος αναφερόμενος στο σχέδιο για την απελευθέρωση του στρατηγού Ρούμπεν Αλζάτε και τεσσάρων άλλων ομήρων που απήχθησαν από μέλη των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων Κολομβίας.

Χθες, οι εκπρόσωποι των FARC και της κυβέρνησης της Μπογκοτά συμφώνησαν στους όρους για την απελευθέρωση του στρατηγού και των άλλων τεσσάρων απαχθέντων, μετά τη διαμεσολάβηση ξένων χωρών.

Μετά την απαγωγή του στρατηγού η Μπογκοτά είχε ανακοινώσει ότι παγώνει τις συνομιλίες στην Αβάνα, αλλά έπειτα από τη συμφωνία για την απελευθέρωση ο κολομβιανός πρόεδρος ανέφερε πως οι διαπραγματευτές θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν αυτή πραγματοποιηθεί.

Η Κούβα και η Νορβηγία είναι οι δύο χώρες εγγυήτριες στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στην Αβάνα.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες στοχεύουν στον τερματισμό του μακροβιότερου εμφυλίου πολέμου της Λατινικής Αμερικής, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 200.000 άτομα στα 50 χρόνια που διαρκεί.

Δημοφιλή