ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/11/2014 09:57 EET | Updated 21/11/2014 10:00 EET

Ασημακοπούλου: Βιαστήκαμε να πούμε ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο

Eurokinissi
Eurokinissi

Αιχμές πως ίσως η κυβέρνηση βίαστηκε να να μιλήσει για έξοδο από το Μνημόνιο, άφησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Σε συνέντευξη της στα παραπολιτικά δήλωσε, «θα μπορούσε να πει κανείς στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα…υπάρχει κανείς που να μη θέλει να τελειώνει αυτή η ιστορία;

Δηκτικό ήταν το σχόλιο του Σύριζα: «Η ομολογία της εκπροσώπου Tύπου της ΝΔ κ. Ασημακόπουλου ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να πει ότι η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο σηματοδοτεί την άτακτη κυβερνητική υποχώρηση από τη μεταμνημονιακή αφήγηση που προσπαθούσαν τόσο καιρό να καλλιεργήσουν. Οι διαβεβαιώσεις από τα χείλη του κ. Σαμαρά για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο τώρα χαρακτηρίζονται ως λάθος ακόμα και από τους πιο στενούς του συνεργάτες. Το ερώτημα, όμως, παραμένει. Σε ποιες νέες απαιτήσεις των δανειστών συμφώνησε η κυβέρνηση ;»

Στοιχεία αυτοκριτικής είχε και η δήλωση του υφυπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στο Βήμα: «είπαμε να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά δεν θα εξοντώσουμε και τον ελληνικό λαό. Έχουμε πει σαν κόμμα ότι δεν μπορούμε να πάμε σε καμία μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν μπορούν λοιπόν να μας ακυρώνουν συνέχεια. Αρκετά πλήρωσε αυτό το κόμμα, πέντε χρόνια τώρα, με ιδρώτα και αίμα. Τα πληρώσαμε όλα. Δεν θα μας τα ακυρώσουν οι υπόλοιποι…»

Sponsored Box