ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/11/2014 06:14 EET

Θεοδωράκης από τη Σύρο: «Μόνο οι πολίτες μπορούν να σώσουν την Ελλάδα, όχι τα κόμματα»

Archive

Επίσκεψη στη Σύρο πραγματοποιεί από το πρωί της Παρασκευής ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόμενος από στελέχη του Ποταμιού. Σήμερα, Σάββατο, θα μιλήσει στους κατοίκους του νησιού και θα συναντήσει τον καθολικό επίσκοπο του νησιού.

Μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Αιγαίο αναφέρθηκε στην αξία μιας νησιωτικής πολιτικής που θα αναδείξει το μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας και επανέλαβε την άποψή του ότι μόνο οι πολίτες μπορούν να σώσουν αυτή τη στιγμή την Ελλάδα και όχι οι κομματικοί μηχανισμοί και το παλιό πολιτικό σύστημα.

Χθες, Παρασκευή παρευρέθηκε στην πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Συρου που για πρώτη φορά έγινε στην Άνω Σύρο. Όπως είπε, η χώρα δεν θα έχει μέλλον εάν δεν ενισχυθεί περαιτέρω ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης και σε αρμοδιότητες και με χρήματα. Αναφερόμενος στο αίτημα των Συριανών να είναι η Σύρος πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021 είπε ότι υποστηρίζει το αίτημά τους αλλά το σημαντικό είναι η Σύρος να είναι μόνιμη πρωτεύουσα στην περιοχή και η χώρα να κυβερνιέται από αυτές τις περιφερειακές πρωτεύουσες και όχι από το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών.