Η Αριάννα Χάφινγκτον Στασινοπούλου μιλάει για το καινούριο της βιβλίο

«Δες τη Ζωή Αλλιώς», προτρέπει η Αριάννα Χάφινγκτον Στασινοπούλου
studio panoulis

Στο βιβλίο σας «Δες τη Ζωή Αλλιώς» αναφέρετε ότι όντας συνδεδεμένοι ψηφιακά κάθε μέρα όλο το εικοσιτετράωρο, χάνουμε την πραγματική επαφή με ό,τι έχει πραγματικά σημασία. Ο διαλογισμός, ο ύπνος και η απομάκρυνση όλων των ηλεκτρονικών συσκευών από δίπλα μας είναι μερικές από τις λύσεις που προτείνετε ώστε να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Πόσο σημαντικό είναι (ή δεν είναι) να έχουμε χρόνο για τον εαυτό μας όταν οδεύουμε στην επιτυχία;

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ανεξάρτητα με το ποιοι είμαστε ή για το τι μοχθούμε. Για πάρα πολύ καιρό ήμασταν θύματα της ψευδαίσθησης ότι η εξουθένωση ήταν το απαραίτητο τίμημα που έπρεπε να πληρώσει κανείς για κατορθώσει κάτι ή να επιτύχει. Πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα καθιστούν σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όχι μόνο δεν υπάρχει καμία αντιστρόφως ανάλογη σχέση ανάμεσα στο να ζει κανείς μία ποιοτικά καλή ζωή και στην υψηλή απόδοση, αλλά αντίθετα, οι επιδόσεις βελτιώνονται όταν στη ζωή μας υπάρχει χρόνος για τον εαυτό μας, ανανέωση, σοφία, θαύματα και κοινωνική προσφορά.

Η Huffington Post έκανε την έναρξή της και στην Ελλάδα. Σίγουρα πρόκειται για μία κίνηση που λειτουργεί ανακουφιστικά στα υψηλά επίπεδα ανεργίας της χώρας αλλά και αποτελεί κάτι καινούριο σε μία περίοδο μεγάλων πολιτικών εξελίξεων. Θεωρείτε ότι μπορείτε να κάνετε τη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα Μέσα της χώρας;

Πιστεύω ότι η HuffPost Greece μπορεί να κάνει τη διαφορά προσφέροντας μία πλατφόρμα όπου ακούγονται φωνές που δεν θα ακούγονταν αλλιώς, συζητήσεις που γίνονται σε οικογενειακά τραπέζια και σε ασανσέρ, σχετικά με την πολιτική, την τέχνη, το φαγητό και το σεξ. Όλες αυτές τις φωνές μπορούμε να τις αναδείξουμε διαδικτυακά. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων που έχω τη δυνατότητα να φέρω την Huffington Post στην Ελλάδα σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή στην ιστορία της χώρας. Για εμένα πρόκειται για τον απόλυτο επαναπατρισμό, γιατί το πνεύμα της Huffington Post έχει τις ρίζες του στην παράδοση που έχουν οι Έλληνες να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και να διεξάγουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Όταν, πριν από περισσότερα τρία χρόνια, ξεκινήσαμε να επεκτεινόμαστε διεθνώς, γνώριζα ότι μία μέρα η Οδύσσεια, για να δανειστώ τον όρο από τους συμπατριώτες μου, της Huffington Post, θα οδηγούσε στην Ελλάδα και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευτυχισμένη που αυτή η μέρα έχει, επιτέλους, φτάσει.

Τι συμβουλή θα δίνατε στους νέους δημοσιογράφους που ονειρεύονται να φτιάξουν μία καριέρα σαν τη δική σας;

Χρειάζεται εμπειρία, ρίσκο και να μην ξεχνούν να κοιτούν πέρα από το δικό τους πάθος και να μην ξεχνούν ότι είναι μέρος κάτι πολύ μεγαλύτερου από αυτούς.

Δημοφιλή