ΔΙΕΘΝΕΣ
22/11/2014 04:59 EET | Updated 22/11/2014 08:27 EET

Μακελειό σε επίθεση ισλαμιστών σε λεωφορείο στην Κένυα

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Τουλάχιστον 28 είναι οι νεκροί από την επίθεση ισλαμιστών της αλ Σεμπάμπ σε λεωφορείο στη βόρεια Κένυα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, οι ένοπλοι έβγαλαν το λεωφορείο από τον δρόμο και διαχώρισε αυτούς που θεωρούσαν ότι δεν είναι μουσουλμάνοι, πριν τους εκτελέσουν.

Το λεωφορείο ταξίδευε προς την πρωτεύουσα, Ναϊρόμπι, όταν σταματήθηκε στη Μαντέρα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία.

Όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, η αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση διαπράχθηκε ως αντίποινα για τις επιδρομές της Κένυας εναντίον τεμενών στη Μομπάσα.

«Οι μουτζαχεντίν πραγματοποίησαν με επιτυχία μία επιχείρηση κοντά στη Μαντέρα νωρίτερα (σήμερα) το πρωί που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 28 σταυροφόρων ως εκδίκηση για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Κενυάτες σταυροφόροι εναντίον των αδελφών μας στη Μομπάσα» δήλωσε ο σεϊχης Άλι Μοχάμουντ Ρέιτζ, ένας εκπρόσωπος τύπου των σεμπάμπ, σε μία ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η αλ Σεμπάμπ, η οποία εδρεύει στη Σομαλία, έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων στην Κένυα από το 2011 και μετά- έτος κατά το οποίο η Κένυα έστειλε στρατεύματα στη χώρα για να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές αντάρτες.