Τα «στέκια» των startups

Τα «στέκια» των startups
|
HuffPost Greece

Έχουν «ξεφυτρώσει» σε πολλές γωνιές της πόλης. Είναι οι χώροι στους οποίους χτυπά η καρδιά της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Μπορεί να τους επισκεφτεί κάποιος νέος επιχειρηματίας, έτσι ώστε να λάβει καθοδήγηση από έμπειρους επαγγελματίες, να συμμετάσχει σε ανοιχτές συζητήσεις, να δικτυωθεί, ενώ πολλά από τα συγκεκριμένα μέρη προσφέρουν και στέγη σε ελληνικά startups. Φυσικά, στα συγκεκριμένα «στέκια» μπορεί να πάει ο οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, ανεξάρτητα από το αν δραστηριοποιείται ο ίδιος σε κάποια επιχείρηση. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί οι χώροι:

InnovAthens

Πρόκειται για έναν κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος του InnovAthens είναι να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός δικτύου όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, ημέρες καριέρας και επιχειρηματικότητας. Μέσω του συγκεκριμένου χώρου, οι νέοι επιχειρηματίες μπορούν να έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη και να λάβουν καθοδήγηση για το πώς θα αναπτύξουν την καινοτόμα επιχείρηση τους. To InnovAthens βρίσκεται εντός της Τεχνόπολις, στο Γκάζι.

Egg

Το «egg – enter, grow, go» (γνωστό ως egg) είναι μια πρωτοβουλία Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τόνωση της νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικότητας στην χώρα μας. Tο Πρόγραμμα «egg – enter, grow,go» αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης, επιτάχυνσης και συνεργασίας. Με λίγα λόγια, εκεί μια επιχειρηματική ιδέα μπορεί, περνώντας από τα απαιτούμενα στάδια, να γίνει πραγματικότητα. Για ένα χρόνο, οι επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν, φιλοξενούνται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο κτήριο και απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων με σκοπό να επιταχύνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Το κτίριο του Egg βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 190.

Orange Grove

Ο συγκεκριμένος χώρος προσφέρει την δυνατότητα σε Έλληνες και Ολλανδούς νέους επιχειρηματίες να εργαστούν για την επιχείρηση τους, ενώ παράλληλα μπορούν να δικτυωθούν μεταξύ τους. Το Orange Grove προσφέρει χώρους εξοπλισμένους τεχνολογικά, αίθουσα συνεδριάσεων, Wi-Fi και καλό καφέ. Οι συμμετέχοντες στο Orange Grove έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν master classes, σεμινάρια και διαλέξεις, τα οποία οργανώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Και σε αυτό το «στέκι» οι νέοι επιχειρηματίες μπορούν να λάβουν καθοδήγηση και συμβουλές από έμπειρους επαγγελματίες. Το Orange Grove βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7 (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο).

The Cube

Ο «κύβος» βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ένας χώρος με άρωμα… καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Εκεί μπορεί, για παράδειγμα, μια παρέα νέων που διαθέτει ένα startup, να εργαστεί και να βοηθηθεί από την ομάδα που δημιούργησε τον συγκεκριμένο χώρο. Με στόχο, φυσικά, μια επιχειρηματική ιδέα να γίνει πραγματικότητα. Το The Cube διαθέτει συνολικά 22 δωμάτια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι νέοι επιχειρηματίες, 3 πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συσκέψεων ενώ υπάρχουν και μεγάλες αίθουσες ομιλιών. Όλα αυτά θα τα βρείτε στην οδό Κλεισόβης 8, στα Εξάρχεια.

The Hub

Πρόκειται για έναν μεγάλο βιομηχανικό χώρο στον οποίο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και διαδραστικά events σχετικά με την επιχειρηματικότητα (και όχι μόνο). Χάρη στην ευέλικτη υποδομή του, μπορεί πολύ εύκολα να φιλοξενήσει αρκετά μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Οι χώροι του The Hub που κυμαίνονται μεταξύ 80 και 1500 τ.μ. παρέχουν κορυφαία τεχνολογική υποδομή καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της κάθε εκδήλωσης. Το συγκεκριμένο «στέκι» βρίσκεται στην Πειραιώς 133 (είσοδος 1) και Αλκμήνης 12 (είσοδος 2).

Open Coffee

Εδώ μιλάμε για ένα… κινητό event. Πρόκειται για ένα event το οποίο ταξιδεύει σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Λάρισα, ο Βόλος και η Κατερίνη. Το Open Coffee θεωρείται από πολλούς ως σημείο αναφοράς για την κάλυψη των εξελίξεων στα ελληνικά startups. Εκεί γίνονται ομιλίες από ιδρυτές startups και συζητήσεις γύρω από την επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες. Όταν το συγκεκριμένο event γίνεται στην πρωτεύουσα, πραγματοποιείται στο κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, επί της οδού Πειραιώς.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα