ΔΙΕΘΝΕΣ
23/11/2014 09:39 EET | Updated 23/11/2014 09:57 EET

Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού

AP

O ισραηλινός στρατός σκότωσε σήμερα έναν Παλαιστίνιο στη Λωρίδα της Γάζας, το πρώτο θύμα αφότου Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι κατέληξαν σε συμφωνία πριν από 3 μήνες για την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στον θύλακα έπειτα από 50 ημέρες συγκρούσεων, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο 32χρονος άνδρας, ο Φάντελ Μοχάμεντ Χαλάουα, καλλιεργούσε το χωράφι του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από μία σφαίρα που ερρίφθη από έναν πύργο παρατήρησης του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Λωρίδας της Γάζας, όπου τα ισραηλινά στρατεύματα δεν εισέρχονται αλλά φυλάσσουν τα σύνορα καθώς έχουν επιβάλλει έναν αποκλεισμό εδώ και 8 χρόνια.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει το περιστατικό αυτό.

Ένας από τους συγγενείς του Χαλάουα είπε ότι το θύμα έψαχνε για ωδικά πτηνά, που φτιάχνουν τις φωλιές τους στα δέντρα που βρίσκονται κοντά στην ισραηλινή μεθόριο και πωλούνται σε υψηλές τιμές στις αγορές της Γάζας.

Περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους πολίτες, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Από την ισραηλινή πλευρά, 67 στρατιώτες και 6 πολίτες έχασαν την ζωή τους.