6 σούπερ σπόροι για την υγεία και το σώμα

6 σπόροι που θα απογειώσουν την υγεία και το σώμα σου
Getty Images

Μπορεί να είναι μικροί αλλά η δράση τους είναι θαυματουργή. Μπαίνουν σε σαλάτες, στα πρωινά δημητριακά ακόμα σε χυμούς. Εντάξετε τους στην καθημερινή σας διατροφή και εκμεταλλευτείτε τα πλούσια διατροφικά τους οφέλη.

Ρόδι για αδυνάτισμα

Αυτή η φυσική γλυκιά λιχουδιά έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι γεμάτη από αντιοξειδωτικά και Βιταμίνη C που βοηθά στην καύση λίπους. Αλείψτε την πρωινή σας φρυγανιά με ρόδι και αφήστε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.

Σουσάμι για αντιγήρανση

Έχοντας τη φυσική ικανότητα να αντιστέκεται στην αυτο-οξείδωση, το σουσάμι έχει συνδεθεί με την αντιγήρανση. Τα ενεργά συστατικά του που το συνδέουν με των μεταβολισμό των λιποπρωτεϊνών σας επιτρέπουν να το πασπαλίσετε άφοβα όπου θέλετε.

Σπόροι Chia για δυνατά κόκαλα

Οι σπόροι chia είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, αφού 2 μόνο κουταλιές της σούπας ισοδυναμούν με ένα κομμάτι τυρί. Ανακατέψτε 1/2 κούπα chia με 2,5 κούπες γάλα, 1 κουτ. σούπας μέλι και λίγη κανέλα, βάλτε τα στο ψυγείο για μερικές ώρες και απολαύστε μία γλυκιά και υγιεινή πουτίγκα.

Κολοκυθόσποροι για ενέργεια

Γεμάτοι σίδηρο διατηρούν την ενέργεια του οργανισμού σε υψηλά επίπεδα. Καβουρδίστε μερικούς κολοκυθόσπορους σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαζί λίγη πάπρικα, τσίλι και αλάτι και απολαύστε ένα γρήγορο σνακ.

Λιναρόσπορος κατά του καρκίνου

Περιέχει σημαντική ποσότητα α-λινολενικού οξέος και αποτελεί έτσι, μία από τις ελάχιστες πηγές ω3 λιπαρών οξέων φυτικής προέλευσης. Χάρη σε αυτά τα συστατικά του έχει συνδεθεί με την πρόληψη του καρκίνου και την αποφυγή λοιμώξεων. Ενσωματώστε το στη ζύμη για πίτες, στο ψωμί και το κέικ.

Δίκοκο σιτάρι (Ζέας) για την πέψη

Πλούσιο σε φυτικές ίνες, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Περιέχει λυσίνη που βοηθάει στην καλύτερη πέψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου. Χρησιμοποιήστε το σε όλα τα αρτοπαρασκευάσματα.