ΔΙΕΘΝΕΣ
23/11/2014 16:04 EET

Νεκρός ο 12χρονος που πυροβόλησε ο αστυνομικός στο Κλίβελαντ

Ian Forsyth via Getty Images
Archive (Photo by Ian Forsyth/Getty Images)

Μόλις ένα 24ωρο μετά το νέο περιστατικό όπου άοπλος πολίτης πέφτει νεκρός από σφαίρες αστυνομικού στη Νέα Υόρκη, και ενώ ακόμη ξεχειλίζει η οργή για τις δύο παρόμοιες πρόσφατες περιπτώσεις όπου αστυνομικοί σκότωσαν δύο αφροαμερικανούς άνδρες, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να συγκλονίσει την αμερικανική κοινωνία.

Ένα αγόρι 12 ετών που είχε στην κατοχή του ένα αεροβόλο πιστόλι με μπίλιες, απομίμηση όπλου, απεβίωσε μετά τον τραυματισμό του από τα πυρά αστυνομικών σε ένα πάρκο πλάι σε ένα χώρο διασκέδασης στο Κλίβελαντ, στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ.

Δύο αστυνομικοί εστάλησαν το Σάββατο το απόγευμα στο σημείο έπειτα από μια κλήση στην άμεση δράση σχετικά με έναν ύποπτο που κρατούσε ένα πιστόλι και απειλούσε διερχόμενους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του Κλίβελαντ που ερευνά τη χρήση θανατηφόρας βίας.

Οι δύο αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο απαίτησαν από τον 12χρονο να σηκώσει τα χέρια ψηλά, αλλά αυτός «κατέβασε τα χέρια προς τη μέση του για να πιάσει το πιστόλι», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το αγόρι, τραυματίζοντάς το στον κορμό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Plain Dealer του Κλίβελαντ, ο δωδεκάχρονος απεβίωσε σήμερα το πρωί. Το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μετά το συμβάν, οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι «το πιστόλι το οποίο βρισκόταν στην κατοχή του υπόπτου 12 ετών ήταν μια ρεπλίκα τύπου «airsoft» (αεροβόλο με μπίλιες), αντίγραφο ημιαυτόματου πιστολιού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς είναι στο σώμα λιγότερο από έναν χρόνο, ενώ ο δεύτερος έχει εμπειρία δέκα ετών και πλέον, δήλωσε ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών στην εφημερίδα Πλέιν Ντίλερ.

Στην ηχογράφηση της κλήσης στην άμεση δράση, ο καλών αναφέρει ότι ο ύποπτος ίσως ήταν «έφηβος» και το όπλο ήταν «πιθανόν ψεύτικο», αλλά η πληροφορία αυτή δεν μεταφέρθηκε στους αστυνομικούς που εστάλησαν στο σημείο, γράφει ακόμη η εφημερίδα.