ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/11/2014 06:40 EET | Updated 24/11/2014 06:53 EET

Συναντήσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Χαρδούβελη για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα

eurokinisi

Συνάντηση αυτή την ώρα του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη προκειμένου να καθοριστεί η στάση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, με δεδομένη και τη συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της Τρόικα στο Παρίσι αλλά και το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου οπότε ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «πακέτο» αυτά τα δύο θέματα και επιμένει πως τίποτα δεν έχει χαθεί. Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως τα τελευταία 24ωρα έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος με τους εκπροσώπους των δανειστών και αρκετά ανοιχτά ζητήματα έχουν κλείσει. Πληροφορίες ανέφεραν πως το χρηματοδοτικό κενό που θέτει από την πρώτη στιγμή ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σταδιακά μειώνεται και οι δανειστές αρχίζουν να «μαλακώνουν» έναντι των ελληνικών επιχειρημάτων.

Συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου

Στο μεταξύ για τις έξι το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου οι δύο άνδρες να συζητήσουν για την τελική «γραμμή» που θα τηρήσουν έναντι των δανειστών. Στο δε Παρίσι αποφασίστηκε να μεταβεί και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους Χρήστο Πρωτόπα και τον Κυριάκο Πιερρακάκη.