ΔΙΕΘΝΕΣ
24/11/2014 04:18 EET | Updated 24/11/2014 04:19 EET

Βρετανός τραπεζίτης θα δικαστεί για διπλό φονικό γυναικών στο Χονγκ Κονγκ

ASSOCIATED PRESS
In this photo taken through a tinted glass, Rurik George Caton Jutting, a 29-years-old British banker, sitting in a prison bus arrives at a court in Hong Kong Monday, Nov. 24, 2014. The British banker is in his trial over the deaths of two Indonesian women he is suspected of killing. (AP Photo/Vincent Yu)

Βρετανός τραπεζίτης που κατηγορείται για τον φόνο δύο νεαρών γυναικών από την Ινδονησία, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν ακρωτηριασμένα στο διαμέρισμά του στο Χονγκ Κονγκ, είναι ποινικά υπεύθυνος και θα δικαστεί για τους φόνους αυτούς, ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο.

Με βάση εκθέσεις ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που διήρκησαν δύο εβδομάδες, το δικαστήριο δήλωσε ότι ο Ρούρικ Τζάτινγκ είναι ποινικά υπεύθυνος και πρέπει να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για τους φόνους των Σενένγκ Μουτζιασίχ και Σουμάτρι Νινγκσίχ.

Ο 29χρονος ύποπτος, που εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America Merrill Lynch, φορώντας το ίδιο μαύρο μπλουζάκι που φορούσε κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου στην πρώην βρετανική αποικία, έμεινε απαθής κατά την ανάγνωση της απόφασης.

Η εισαγγελία ζήτησε στη συνέχεια μια αναβολή μερικών εβδομάδων προκειμένου να διενεργήσει την επιστημονική εξέταση περισσοτέρων από 200 αποδεικτικών στοιχείων. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Ιουλίου του 2015.

Τα πτώματα των 20χρονων Σενένγκ Μουτζιασίχ και Σουμάτρι Νινγκσίχ βρέθηκαν στο διαμέρισμα του υπόπτου, σε κτίριο κατοικιών στην περιοχή Γουαντσάι, τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Νοεμβρίου, όταν πολλοί κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ γιόρταζαν το χάλοουϊν.

Ο ύποπτος είχε ο ίδιος καλέσει την αστυνομία, η οποία βρήκε την Σενένγκ γυμνή στο σαλόνι, με τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και τους γλουτούς. Το πτώμα της Σουμάτρι ήταν σε αποσύνθεση μέσα σε μια βαλίτσα στο μπαλκόνι. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο θάνατός της επήλθε στις 27 Οκτωβρίου.

Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει αν τα θύματα ήταν πόρνες. Ερωτικά παιχνίδια και κοκαΐνη βρέθηκαν στο διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται όχι μακριά από τη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια του Γουαντσάι, όπου ο Τζάτινγκ σύχναζε, σύμφωνα με τον Τύπο.