ΔΙΕΘΝΕΣ
24/11/2014 10:22 EET | Updated 24/11/2014 11:10 EET

Ο Ερντογάν το παράκανε: "Η ισότητα αντρών-γυναικών είναι ενάντια στη φύση"

AP

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για άλλη μια φορά θα προκαλέσει εκνευρισμό σις γυναίκες και τις οργανώσεις για τα δικαιώματά τους και μάλιστα λίγο πριν την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ο Ερντογάν, μιλώντας σήμερα σε μία διεθνή συνάντηση για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των γυναικών, τόνισε την αντίθεσή του στην ισότητα αντρών-γυναικών.

"Όταν είμαστε σε θέση να εξετάσουμε τα ανθρώπινα όντα από δίκαιη σκοπιά, τότε η εξάλειψη των διακρίσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών θα μπορούσε να γίνει δυνατή με έναν πιο δίκαιο, ανθρώπινο και ευσυνείδητο τρόπο".

"Τι θέλουν οι γυναίκες; Μερικές φορές εδώ ζητούν ισότητα αντρών-γυναικών" συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος "Ισότητα μεταξύ αντρών και ισότητα μεταξύ γυναικών είναι το σωστό. Ωστόσο, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η ισότητα των γυναικών απέναντι στη δικαιοσύνη"

" Η ισότητα μετατρέπει με το ζόρι το θύμα σε καταπιεστή και αντίστροφα. Αυτό που χρειάζονται οι γυναίκες είναι, όχι η ίση μεταχείρηση, αλλά η ισοδυναμία τους".

Ο Ερντογαν επανέλαβε επίσης ένα επιχείρημα που εξέφρασε στο παρελθόν λέγοντας: "Δεν μπορείτε να φέρετε τις γυναίκες και τους άνδρες σε ίσες θέσεις. Αυτό είναι ενάντια στη φύση, γιατί η φύση τους είναι διαφορετική ".

"Για παράδειγμα, στην επαγγελματική ζωή, δεν μπορούν να επιβληθούν οι ίδιες συνθήκες σε μια έγκυο γυναίκα", δήλωσε ο πρόεδρος, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα για να τονίσει το επιχείρημά του.

Ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε ζητήσει από τις γυναίκες να μη γελούν δημοσίως, ο Ερντογάν προτρέπει διαρκώς τις γυναίκες να έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά, ενώ επίσης αποκαλεί την άμβλωση "δολοφονία" και είναι κατά των καισαρικών τομών...