ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/11/2014 18:57 EET | Updated 25/11/2014 18:59 EET

Οι Έλληνες επιχειρηματίες... πάνε Κίνα

Bloomberg via Getty Images
The Baidu Inc. logo is displayed outside company's headquarters in Beijing, China, on Wednesday, Nov. 12, 2014. While Beijing-based Baidu, owner of China's most-used search-engine, is available around the world, more than 99 percent of its revenue comes from China. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg via Getty Images

Στο πλευρό των Ελλήνων επιχειρηματιών τάσσεται ο γίγαντας του κινεζικού διαδικτύου, η εταιρεία «Baidu», με 6 δισεκατομμύρια χτυπήματα την ημέρα.

Tην αξιοποίηση του αυξημένου ενδιαφέροντος της κινεζικής αγοράς για το Ελληνικό τουριστικό προϊόν και για επενδύσεις στη χώρα μας αναμένεται να συζητήσει, με στελέχη της κινεζικής εταιρείας «Baidu» - της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στην Κίνα, την Τετάρτη το απόγευμα στις 4 ώρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και η ελληνική εταιρεία «Χρυσός Οδηγός» μέσω της οποίας οι επιχειρηματίες θα αποκτήσουν βήμα στην κινεζική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η Baidu είναι με διαφορά η πιο γνωστή μηχανή αναζήτησης στην Κίνα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 και έκτοτε ακολουθεί ραγδαία ανάπτυξη με συνεχή προσθήκη νέων υπηρεσιών και βελτίωση των ήδη προσφερόμενων υπηρεσιών. Η μηχανή αναζήτησης λειτουργεί μόνο στην κινεζική γλώσσα και η μεγάλη επιτυχία που την περιβάλλει οφείλεται κυρίως στην βαθιά κατανόηση και ανάλυση της πλούσιας Κινέζικης γλώσσας. Η Baidu προσφέρει μεταξύ άλλων υπηρεσίες χαρτογράφησης, ερωτήσεων - απαντήσεων, εγκυκλοπαίδεια, αναζήτηση εικόνων, βίντεο. Σήμερα η Baidu αποτελεί την μεγαλύτερη βάση περιεχομένου στον κόσμο που δημιουργήθηκε από χρήστες του διαδικτύου στην Κινέζικη γλώσσα.

Οι υπηρεσίες διαδικτυακού μάρκετινγκ και διαφήμισης που προσφέρει η Baidu στην Κίνα είναι από τις πλέον διαδεδομένες και χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και από πολυεθνικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην κινεζική αγορά. Οι υπηρεσίες διαδικτυακού μάρκετινγκ της Baidu υποστηρίζονται από ένα μεγάλο δίκτυο αντιπροσώπων σε όλα τα αστικά κέντρα της Κίνας.