ΔΙΕΘΝΕΣ
25/11/2014 19:03 EET | Updated 25/11/2014 19:04 EET

«Βέλη» του Καναδά κατά Ερντογάν

World Economic Forum/Flickr
DAVOS-KLOSTERS/SWITZERLAND, 29JAN09 - Recep Tayyip Erdogan, Prime Minister of Turkey, gives a press conference after Erdogan had walk out of the session 'Gaza: The Case for Middle East Peace' at the Annual Meeting 2009 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 29, 2009.Copyright by World Economic Forumswiss-image.ch/Photo by Andy Mettler

Το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά έδωσε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε ότι οι γυναίκες δεν είναι «ίσες» με τους άνδρες.

«Ο Καναδάς σημειώνει με μεγάλη ανησυχία τα σχόλια τα οποία φέρεται να έκανε σήμερα (σ.σ. χθες) ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις οποίες εμφανίστηκε να αμφισβητεί την ισότητα μεταξύ των γυναικών και των ανδρών», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Αυτά τα σχόλια», εάν ισχύουν, «αντίκεινται στα διεθνή πρότυπα για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, του διεθνούς δικαίου και διεθνών συνθηκών, καθώς και στο δικαίωμα της ισότητας τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο και προστατεύονται από το τουρκικό Σύνταγμα», συνέχισε η ανακοίνωση.

«Η ελπίδα μας είναι ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα βρει το ταχύτερο την ευκαιρία να αποσαφηνίσει τα σχόλιά του» αυτά, ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση του καναδικού ΥΠΕΞ. Χθες Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν υποστήριξε ότι από τη φύση τους οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι ίσες με τους άνδρες, ενώ επέκρινε ανοικτά τις φεμινίστριες, κατηγορώντας τις ότι είναι «αντίθετες» στη μητρότητα.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost