ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/11/2014 14:05 EET | Updated 25/11/2014 19:40 EET

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών στο πέλαγος

HuffPost Greece

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση διάσωσης των περίπου 700 παράτυπων μεταναστών που επιβαίνουν στο motor-vessel Baris, το οποίο εντοπίστηκε ακυβέρνητο στα ανοιχτά της Κρήτης κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αφού πρώτα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Η επιχείρηση ρυμούλκησης του σκάφους από τη φρεγάτα «Ύδρα» ξεκίνησε κατά τις 19.00, με κατεύθυνση προς τις ακτές της νότιας Κρήτης, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονται και ένοπλοι πέραν των παράτυπων μεταναστών.

Στο μεταξύ στην Ιεράπετρα έφθασε το βράδυ της Τρίτης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό των προσπαθειών της φιλοξενίας των μεταναστών και πραγματοποίησε σύσκεψη στον δήμο με φορείς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είχε το Λιμενικό Σώμα, το σκάφος είχε αποπλεύσει από χώρα της Αφρικής και τελικός προορισμός του ήταν οι ακτές της νοτίου Ιταλίας.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post