ΔΙΕΘΝΕΣ
25/11/2014 16:25 EET | Updated 25/11/2014 16:25 EET

Πατέρας- «κομάντο» έφερε τον γιο του πίσω από τη Συρία

ASSOCIATED PRESS
Dimitri Bontinck, center, father of co- defendant and key witness Jejoen Bontinck, center, speaks with the press as he arrives to the main courthouse in Antwerp, Belgium on Monday, Sept. 29, 2014. Dozens of Belgians on Monday are going on trial accused of leading or being members of a terrorist organization that allegedly recruited fighters for jihadi groups in Syria. The case, one of the biggest-ever terror trials in Belgium, centers on the radical Muslim group Sharia4Belgium and its members. (AP Photo/Virginia Mayo)

Τον 18χρονο γιο του έφερε πίσω από τη Συρία ο Ντιμίτρι Μπόντινκ, πατέρας του και πρώην στρατιωτικός.

Ο Τζετζόεν Μπόντινκ έφυγε από το σπίτι της οικογένειάς του στο Βέλγιο για τη Μέση Ανατολή, αφού είχε ασπαστεί το Ισλάμ και ερωτευτεί μια γυναίκα από το Μαρόκο. Ωστόσο, ο πατέρας του, Ντιμίτρι, πρώην στρατιωτικός, δεν κατέθεσε τα όπλα και ακολούθησε τα ίχνη του ως την πρώτη γραμμή για να τον βρει και να τον φέρει πίσω.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Τζετζόεν Μπόντινκ δικάζεται στο Βέλγιο ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι η δραστηριότητά του είχε να κάνει με την παροχή ιατρικών προμηθειών και βοήθεια τραυματιών.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή 5 Live Breakfast του BBC, ο Ντιμίτρι Μπόντινκ υποστήριξε ότι οι νεαροί τζιχαντιστές θέλουν να γυρίσουν πίσω, αλλά μόνο εάν λάβουν αμνηστία. «Αυτοί οι νεαροί είναι θύματα μιας διεθνούς σέκτας» είπε σχετικά. Κατά τον ίδιο, η αφαίρεση της υπηκοότητας και των διαβατηρίων από τζιχαντιστές που θέλουν να επιστρέψουν είναι λάθος, και κάνει το ISIS μεγαλύτερο και ισχυρότερο.

Αφού έφερε τον γιο του πίσω από την πρώτη γραμμή, ο Μπόντινκ επέστρεψε στην περιοχή με σκοπό να φέρει πίσω άλλους νεαρούς, δραστηριότητα που του έχει προσδώσει το προσωνύμιο «Jihadi Hunter» (κυνηγός των Τζιχαντιστών).

Εκτενές αφιέρωμα στον Ντιμίτρι Μπόντικ δημοσίευσε και η Daily Mail.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost