Ο Κικίλιας φέρνει τα drones στην Ελλάδα

Ο Κικίλιας φέρνει τα drones στην Ελλάδα
Eurokinissi

Μετά τις σημαντικές επαφές στη άλλη όχθη του Ατλαντικού, τα ραντεβού του στην καρδιά των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και της CIA, ο Βασίλης Κικίλιας ετοιμάζει βαλίτσες

για το "Ινστιτούτο" την περίφημη Μοσάντ, την οργάνωση συγκέντρωσης και ανάλυσης πληροφοριών του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη του έλληνα υπουργού Δημόσιας Τάξης στο Τελ Αβίβ την Τετάρτη αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην κατεύθυνση των πολιτικών συμμαχιών για το καυτό θέμα της ΑΟΖ, το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, αλλά και της τρομοκρατίας.

Για πρώτη φορά μάλιστα ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να δεχτεί υπουργό Δημόσιας Τάξης, με τον Βασίλη Κικίλια να κομίζει το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης για περαιτέρω συνεργασία των δυο χωρών στα παραπάνω θέματα.

Κατά την επιστροφή του ωστόσο μετά από 48 ώρες στην Αθήνα είναι πολύ πιθανόν να μην έρθει με άδεια χέρια.

Τα βλέμματα στρέφονται στην συνάντηση με την ηγετική πυραμίδα της Μοσάντ και την ανταλλαγή πληροφοριών στην κατεύθυνση της τρομοκρατίας.

Σε αυτό το επίπεδο, στο τραπέζι αναμένεται να πέσει και το ενδεχόμενο προμήθειας από την ΕΛΑΣ μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων, γνωστά ως "drones" που θα συναντούν καθοριστικά τόσο σε επίπεδο έρευνας, όσο και φυλακής των συνόρων, αφού έχουν την δυνατότητα μετάδοσης real time εικόνας, από το σημείο ελέγχου και παρακολούθησης ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή..

Εκτός από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Γιοράμ Κοέν, ο κ.Κικίλιας θα συναντηθεί με τον σύμβουλο Αμυντικής Ασφαλείας, Άμος Τζιλάντ και τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, ενώ μια ημέρα μετά, την ερχόμενη Πέμπτη θα παρακολουθήσει αντιτρομοκρατική άσκηση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Συνοριακής Αστυνομίας.

Δημοφιλή