ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/11/2014 08:17 EET | Updated 25/11/2014 16:35 EET

Διπλές πανελλαδικές το 2016: Σε 6 μαθήματα θα εξεταστούν οι παλιοί

eurokinissi

Οι μαθητές που βρίσκονται τώρα στη Γ Λυκείου, αν δεν δεν περάσουν στο τμήμα της επιλογής τους και θελήσουν να ξαναδώσουν πανελλαδικές εξετάσεις το 2016, θα εξεταστούν σε 6 και όχι σε 4 μαθήματα που προβλέπει το νέο σύστημα.

Το 2016 δηλαδή, οι πανελλαδικές θα είναι διπλές.

Αυτό προβλέπεται στην τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που θα τεθεί αύριο σε ψηφοφορία.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε στο ΣΚΑΙ, ο Ανδρέας Λοβέρδος: «Αυτό θα συμβεί διότι θα βρεθούμε σε μια μετάβαση. Γιατί αυτός που τελείωσε το Λύκειο φέτος και δε μπήκε και θα δώσει το 2015-2016, δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε κάτι για το οποίο δεν έχει προετοιμαστεί. Υπάρχει μια μεταβατική περίοδος ενός χρόνου όπου τα παιδιά θα δώσουν με δυο τρόπους: Με το καινούργιο Λύκειο και το αντίστοιχο εξεταστικό σύστημα που έγινε το 2013 ή μ’ αυτό που είναι σήμερα».

Όσον αφορά τις καταγγελίες που είχαν κάνει εκπαιδευτικοί ότι στις μετατάξεις από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμιας εκπαίδευση προτιμήθηκαν εκπαιδευτικοί με λιγότερα μόρια, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλώσε ότι θα κάνει δεκτές όλες τις ενστάσεις. Άδειασε μάλιστα την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, λέγοντας πως ανακάλυψε ότι η διαδικασία δεν έγινε από την αρμόδια υπηρεσία αλλά από έναν Σύμβουλο του Υπουργείου.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost