ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/11/2014 11:48 EET | Updated 25/11/2014 11:48 EET

DW: Αισιοδοξία στο Βερολίνο για τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι

Sooc

Για θετικό κλίμα στο Βερολίνο όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι κάνει λόγο δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, στη γερμανική πρωτεύουσα επικρατεί αισιοδοξία ότι οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα που θα επιτρέψουν στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να λάβουν μια απόφαση στις 8 Δεκεμβρίου.

«Χαρακτηριστικά λέγεται ότι πάντα τα πράγματα είναι συναρπαστικά στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά τελικά πάντα βρίσκεται μια διέξοδος. Όπως τονίζεται ακόμη η όποια συμφωνία σε τελική ανάλυση θα αποφασιστεί με πολιτικά κριτήρια. Πάντως, κανείς στη γερμανική πρωτεύουσα δεν πιστεύει στα σοβαρά ότι η Αθήνα θα διακινδύνευε να χαθούν οι επίπονες προσπάθειες, τις οποίες έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια» σημειώνεται σχετικά.

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει ότι η τρόικα είναι «μισητή» λόγω σκληρών μέτρων, ωστόσο «θα πρέπει όμως να αναγνωριστεί ότι η τρόικα συνέβαλε στη χάραξη ενός επιτυχημένου δρόμου αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις. Αυτή η πορεία θα πρέπει να γίνει μη ανατρέψιμη». Επίσης υποστηρίζεται ότι είναι συμφέρον της Ελλάδας να μην επιδιώξει ένα «dirty exit», δηλαδή άμεση έξοδο από τη δανειακή σύμβαση, αρνούμενη τα υπόλοιπα του δανείου από το ΔΝΤ.

«Κατά την άποψη του Βερολίνου θα πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική φάση έως ότου η Ελλάδα επιστρέψει στις χρηματαγορές. Το τρέχον πρόγραμμα πάντως θα πρέπει να εφαρμοστεί ως έχει. Και αυτό ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει εντός της χώρας» καταλήγει το δημοσίευμα.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost