Καθοδήγηση από φυλακισμένους νονούς της νύχτας έπαιρνε ο Μπάκο

Καθοδήγηση από φυλακισμένους νονούς της νύχτας έπαιρνε ο Μπάκο
archive

Εντολές από νονούς της νύχτας μέσα από τις φυλακές έπαιρνε ο 31χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με ομάδες προστατών με σκληρή εγκληματική δράση στην Αθήνα.

Ο πιστολέρο που «γάζωσε» με καλάσνικοφ 11 ανθρώπους στο Μικρολίμανο φέρεται να έχει πάρει «άνωθεν» εντολές τον περασμένο Οκτώβριο για να επιτεθεί με πολυβόλο όπλο κατά νυχτερινού μαγαζιού στον Άγιο Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, ο 31χρονος ήταν οδηγός στο αυτοκίνητο που εμφανίστηκε στις 31 Οκτωβρίου 2014 έξω από μπαρ στο Μεταξουργείο, όπου βρήκε τραγικό θάνατο 44χρονος Έλληνας από βροχή πυροβολισμών που έπεσαν από τα άτομα που βγήκαν από το όχημα.

Και τα δύο περιστατικά συνδέονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, με διαμάχες που σχετίζονται με χορεύτριες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαίνεται «πόλεμος» ανάμεσα σε δύο συμμορίες της νύχτας για τον έλεγχο μαγαζιών. Με τη μία από τις δύο ομάδες φέρεται να εμπλέκεται ο 31χρονος Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος εκτιμάται ότι μπορεί να ήταν ο «σκληρός» που έμπαινε μπροστά για να απειλεί με το καλάσνικοφ.

Σε τουλάχιστον τρία περιστατικά εκφοβιστικών χτυπημάτων από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα ο Αλβανός κακοποιός εμφανίζεται ως «πρωταγωνιστής». Με τη συγκεκριμένη συμμορία για την οποία εκτιμάται ότι δουλεύει σχετίζονται άτομα που βρίσκονται στη φυλακή για βαριά αδικήματα, ανάμεσά τους «βαριά» ονόματα της νύχτας.

Δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι περιγράφονται από τους αστυνομικούς ως συνεργοί του, αναζητούνται πυρετωδώς στην Αττική προκειμένου να συλληφθούν πριν προλάβουν να διαφύγουν. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι βοήθησαν τον 31χρονο στο να πραγματοποιήσει τα αιματηρά χτυπήματά του και πλέον μάλλον θα επιχειρήσουν να φύγουν για την Αλβανία για να μην εντοπιστούν.

O 31χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Εισαγγελία Πειραιά. Ο δράστης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Παρασκευή. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στον ανακριτή.

Δημοφιλή