«Κατασκευασμένο» το email περί πανικόβλητων επενδυτών, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Κατασκευασμένο» το email περί πανικόβλητων επενδυτών, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
eurokinisi/zontanos alex.

Για «κατασκευασμένο έγγραφο» κάνει λόγο η Κουμουνδούρου δείχνοντας μάλιστα προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου και τραπεζικών κύκλων, στην υπόθεση «διαρροής» και ανάρτησης στον ηλεκτρονικό Τύπο περιεχομένου email που παρουσιάζει με τα μελανότερα χρώματα την «υποδοχή» των θέσεων που ανέπτυξαν οι κκ Γ.Σταθάκης και Γ.Μηλίος κατά τις συναντήσεις τους με εκπροσώπους των αγορών στο Λονδίνο.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης, υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Ανάπτυξης, το πρόσωπο που φέρεται να υπογράφει το συγκεκριμένο e-mail, Joerg Sponer από την Capital, δεν ήταν καν στη συνάντηση στο Λονδίνο. Ο δε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης υποστηρίζει πως «το email που δημοσιεύτηκε (με υπογραφή η οποία αφαιρέθηκε στη συνέχεια) σχετικά με το κλίμα στις συναντήσεις που είχα αυτές τις μέρες με επενδυτές δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα». Νωρίτερα σχολιάζοντας την υπόθεση στο star.gr ανέφερε πως στην Κουμουνδούρου υπάρχουν πληροφορίες και ενδείξεις «ότι πρόκειται για κατασκευασμένο mail από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Πληροφορίες από το Λονδίνο αναφέρουν αναφέρουν πως τα στελέχη των τραπεζών και των διεθνών funds που μετείχαν στις συναντήσεις με τα δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει εάν σχηματίσει κυβέρνηση. Στους δύο άνδρες υπεβλήθη μεγάλος αριθμός ερωτημάτων για θέματα τεχνικής φύσεως καθώς οι περισσότεροι εκ των παρευρισκομένων ήθελαν να έχουν όσο το δυνατό «καθαρότερη» εικόνα για τις προθέσεις του κόμματος.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν σαφώς το ζήτημα της διαχείρισης του χρέους από πλευράς μια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι δεσμεύσεις που φέρεται να έχει αναλάβει το κόμμα για ακύρωση σειράς ιδιωτικοποιήσεων αλλά και η κατάργηση μνημονιακών νόμων που αφορούν τα εργασιακά.

Ο κ.Μηλιός συναντήθηκε με τον διευθυντή του Ελληνικού Πρατηρίου του London School of Economics τον καθηγητή Κέβιν Φέδερστον, ο οποίος είχε διατελέσει σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του.

Δημοφιλή