Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ στη HuffPost Greece: Έτσι πιάσαμε τον Άρμπερ Μπάκο

Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ στη HuffPost Greece: Έτσι πιάσαμε τον Άρμπερ Μπάκο
HuffPost Greece

Δύο μέρες νωρίτερα είχε η Ασφάλεια στα χέρια της την αξιόπιστη πληροφορία ότι ο 31χρονος κακοποιός Αρμπέρ Μπάκο βρίσκεται ταμπουρωμένος σε διαμέρισμα στην οδό Αγίας 36 στο Γουδή.

Η έφοδος των ανδρών της ομάδας των ΕΚΑΜ έγινε δύο 24ωρα αργότερα, καθώς έπρεπε να μελετηθεί ενδελεχώς και η παραμικρή λεπτομέρεια. Και αυτό γιατί, όπως αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος, ο επικίνδυνος καταζητούμενος ακόμα και στον ύπνο του είχε μαζί του ένα καλάσνικοφ.

Το διαμέρισμα βρισκόταν σε αστυνομικό κλοιό όλο το βράδυ και τα ξημερώματα της Τρίτης με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να στήσουν υπό άκρα μυστικότητα το σχέδιο εφόδου. Η επέμβαση τελικά έγινε περίπου στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης και ήταν για… σεμινάριο. Ο 31χρονος βρισκόταν στον καναπέ όταν ξαφνικά άκουσε να σκάνε δίπλα του κροτίδες κρότου λάμψης. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει και ήταν ήδη μπροστά του οι πάνοπλοι αστυνομικοί με τις αλεξίσφαιρες ασπίδες. Την ίδια ώρα, στον αττικό ουρανό πετούσε για παν ενδεχόμενο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

«Οι άνδρες των ΕΚΑΜ έφτασαν στο Γουδή περίπου μία ώρα πριν την έφοδο. Μπήκαν αθόρυβα. Διέρρηξαν τις πόρτες και τους πιάσανε στον ύπνο. Ξέραμε σπιθαμή προς σπιθαμή το ισόγειο της πολυκατοικίας, όπου βρισκόταν το διαμέρισμα. Το μόνο που έκανε ο δράστης ήταν να σηκώσει ψηλά τα χέρια του τρομοκρατημένος. Ούτε καν σηκώθηκε από τον καναπέ. Το όπλο το είχε δίπλα του. Σε διπλανό δωμάτιο βρισκόταν νεαρός ομοεθνής του, ο οποίος επίσης συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία», περιγράφει στην HuffPost Greece ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή τις έρευνες.

Η ίδια αξιόπιστη πηγή αναφέρει ότι η Αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμα ύστερα από καταθέσεις που πήρε από συμπατριώτες του Αλβανού κακοποιού που τον γνώριζαν επί χρόνια. Όσο για το κίνητρό της τυφλής επίθεσης με 11 τραυματίες στο νυχτερινό μαγαζί «Έτσι Απλά» στο Μικρολίμανο, οι εκτιμήσεις των αρμόδιων αξιωματικών συγκλίνουν.

«Βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών. Αυτό σε συνδυασμό με τα ψυχωτικά σύνδρομα που τον διακατέχουν και τον καβγά που είχε με νεαρή χορεύτρια, πιθανότατα όπλισε το χέρι του», λέει αστυνομική πηγή.

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψή του η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς του και τη φωτογραφία του. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Πρόκειται για τον BAKO ARBER ή ALBERT του HUITIM ή KOUTIM ή HUTIM ή KUYTIM και της AISHE ή AYSHE ή AYSTE , που γεννήθηκε το 1983 στην Αλβανία». Σήμερα αναμένεται να γίνει επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Δημοφιλή