ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/11/2014 07:33 EET | Updated 27/11/2014 07:33 EET

Ντόρα Μπακογιάννη: Να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Sooc

Να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην κλείσει η Βουλή μέσα στα Χριστούγεννα πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

Η κα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι κάθε μέρα που περνάει με την εικόνα της αστάθειας και της αβεβαιότητας είναι σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. «Οι ξένοι βλέπουν Ελλάδα. Δεν βλέπουν τον Α τον Β τον Γ. Όπως εμείς τους βλέπουμε και λέμε οι ξένοι. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Έχουμε κρίση βαθιά πολιτική. Όχι οικονομική. Οφείλουμε να κερδίσουμε τον σεβασμό των πολιτών με υπευθυνότητα και αλήθεια και από εκεί και πέρα ο λαός είναι ο κριτής όλων μας».

Είπε επίσης ότι «Δεν είμαστε στο "πάρα πέντε", είμαστε στο "και πέντε". Οι κορώνες λαϊκισμού έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους δανειστές μας. Σήμερα η επιλογή είναι μία - εθνική συνεννόηση στα βασικά. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτή η εικόνα».

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε επίσης στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως παρουσιάστηκαν κατά τις επαφές Μηλιού και Σταθάκη στο Λονδίνο, υποστηρίζοντας ότι «για να μπορέσει να κρατικοποιήσει αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βάλει άλλους τρεις ΕΝΦΙΑ».