ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/11/2014 11:28 EET | Updated 28/11/2014 11:46 EET

«Πολλά γίνονται» η απάντηση Χαρδούβελη σε ερώτηση για το ΦΠΑ

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

«Πολλά γίνονται, πολλά γίνονται» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψή του το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αν ισχύουν οι πληροφορίες περί αύξησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν οι προτάσεις που διαμορφώνονται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε δηλώσεις.

Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον περιμένουν τη σαφή δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση νέων δημοσιονομικών μέτρων, πριν δώσουν «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Πληροφορίες από την πλευρά των δανειστών αναφέρουν ότι η τρόικα θα περιμένει τις επόμενες ώρες την απάντηση της Αθήνας, σχετικά με την πρόθεση της να προχωρήσει άμεσα στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, στην αύξηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ, αλλά και σε νέες αλλαγές στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις Εφορίες και τα Ταμεία.

Σε αντίθετη περίπτωση η τρόικα έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι είτε θα συμφωνηθεί παράταση του υφιστάμενου μνημονίου έως και 6 μήνες, είτε η Ελλάδα θα βρεθεί από την 1 Ιανουαρίου 2015, χωρίς «δίχτυ ασφαλείας».

Παράλληλα, η ευρωπαϊκή πλευρά της τρόικας έχει καταστήσει σαφές προς την Αθήνα, ότι τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας (είτε ολοκλήρωσης του μνημονίου, είτε παράτασης του) εξαντλούνται στις 8 Δεκεμβρίου όταν και θα διεξαχθεί η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ανώτατη πηγή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μιλώντας στη HuffPost Greece, εξέφρασε την εκτίμηση ότι, μέχρι το 2015, θα, έχει επιστρέψει ηΤρόικα στην Αθήνα, και θα κλείσει η 5η και τελευταία αξιολόγηση. «θα κλείσουμε παρά τις μεγάλες δυσκολίες γύρω στο τέλος του χρόνου με συμβιβασμό εκατέρωθεν» ανέφερε σχετικά.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post